Notícies

28 de maig de 2009 - Informació general

Dia Mundial contra el Tabac. Per uns centres lliures de fum

Dia Mundial contra el Tabac. Per uns centres lliures de fum

Comissió "Hospital Sense Fum"

Amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, la Comissió Hospitals Sense Fum de l’IMAS, en col·laboració amb l'Associació Contra el Cànecr (AECC), organitza un conjunt d’activitats a l’Hospital del Mar, de l’Esperança, el Centre Fòrum, el Centre Peracamps i l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica – Hospital del Mar per tal de promoure la deshabituació del tabac entre els seus treballadors i la població en general, posant enguany especial èmfasi en els joves. Els professionals dels centres sanitaris tenim una responsabilitat rellevant en aquest tema ja que, a part de complir amb la llei, hem de vetllar per la prevenció de les malalties i la promoció de la salut de la població que atenem. És així com aconseguirem un ambient net, segur i saludable que ens beneficiï a tots.

La manera més idònia de conscienciar la gent sobre els greus perjudicis que comporta el tabac és apropant-los i explicant-los de manera senzilla la problemàtica i l’evidència científica de què el fum ambiental del tabac és perjudicial per a la salut i que causa malalties respiratòries i cardiovasculars.

Amb aquest objectiu, l'AECC instal·larà un espai informatiu i de divulgació al pati de columnes de l’hospital del Mar per a lliurar octavetes amb informació sobre els beneficis de no fumar, guies per a promoure la deshabituació tabàquica i DVD, donar xupa-xups a canvi d'apagar cigarretes, posar adhesius amb el lema "No em fumis" a la gent no fumadora i oferir, amb l'ajuda d'un professional del Servei de Prevenció de l'IMAS, la possibilitat de mesurar el seu nivell de CO (monòxid de carboni en l’aire espirat amb el qual es valora el grau d’exposició de la persona a aquest gas tòxic) mitjançant una cooximetria. En funció del nivell obtingut, se'ls hi lliurarà la targeta corresponent de no fumador, fumador moderat o fumador que els hi permetrà conèixer quins són els nivells d’exposició entre els quals es troba. Al mateix temps se’ls proporcionarà informació relativa a les possibles causes i conseqüències dels resultats obtinguts.

Es visitaran diferents espais dels centres informant i animant els nostres professionals a participar en l’activitat. Els donaran una publicació específica on se’ls oferirà l’accés al dispensari de deshabituació tabàquica de l’Hospital del Mar i un obsequi molt adient, tot recolzat amb cartells engrescant-los a adreçar-se al Servei de Prevenció per a iniciar tractament.

Aprofitem per a informar-vos que, en el marc de les accions de de conscienciació i respecte sobre la problemàtica de la convivència amb els fumadors passius potenciades per la Comissió des dels seus inicis i cenyint-nos a la llei 28/2005 que prohibeix el consum de tabac en els centres sanitaris i les recomanacions que estableix quant als espais lliures de fum, a partir del 30 de juny de 2009 quedaran tancats tots els punts habituals de fum i exclusivament es podrà fumar en els següents espais:

 

 

Hospital del Mar:

Professionals: darrera del prefabricat de Recursos Humans - soterrani accés de serveis i al carrer.

Usuaris i acompanyants: carrer

Hospital de l'Esperança:

Professionals: sortida mercaderies - accés serveis zona soterrani, antic aparcament de motos.

Usuaris i acompanyants: 5a planta, terrassa la ponderosa (hi ha tres graons, accessibilitat limitada pacients amb poca mobilitat)

Centre Fòrum:

Professionals: carrer

Usuaris i acompanyants: terrassa primera planta (si es té molta cura en no llençar cigarretes al terra, risc goteres)

Centre Peracamps:

Professionals, usuaris i acompanyants: carrer

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat