Notícies

20 de maig de 2009 - Informació general

El Servei d'Urologia de l’Hospital del Mar ha realitzat amb èxit l'extracció, per primer cop a l’estat espanyol, d'un testicle criptorquídic pel melic

El Servei d'Urologia de l’Hospital del Mar ha realitzat amb èxit l'extracció, per primer cop a l’estat espanyol, d'un testicle criptorquídic pel melic

És una de les tècniques quirúrgiques més noves i avantguardistes, que es va començar a practicar en el món l'any 2007

Aquest tipus de cirurgia s’anomena “OPUS” (one-port umbilical surgery) que en anglès significa cirurgia amb port únic a través del melic. És una variant de la cirurgia NOTES d'orificis naturals i és una de les tècniques quirúrgiques més noves i avantguardistes, que es va començar a practicar en el món l'any 2007. L’ús del melic com a punt d’entrada de l’únic trocar, constitueix l’opció d’aquesta cirurgia amb possibilitat d’extracció dels òrgans per aquesta via.

La intervenció es va realitzar amb èxit en un noi de 38 anys amb un testicle criptorquídic intra-abdominal. En aquesta cirurgia, al pacient només se li va realitzar una única incisió d’1 cm a nivell del melic per on s'introdueix l'instrumental. Amb la cirurgia OPUS que li hem realitzat, el dolor després de l'operació ha estat mínim. Al dia següent ja va ser donat d'alta.

La cirurgia "OPUS" engloba tota una gamma de tècniques endoscòpico-quirúrgiques que tenen l'avantatge respecte a la cirurgia laparoscòpica convencional, de ser menys invasives i no deixar gairebé cicatriu. Gràcies a un endoscopi -càmera- s'arriba a l'interior de la cavitat abdominal passant a través d'un orifici embriològic (en el cas que ens ocupa, a través del melic).

A partir d'ara, el Servei d’Urologia de l'Hospital del Mar ofereix aquesta possibilitat quirúrgica, segons els criteris clínics de cada pacient, i anirà ampliant les seves indicacions.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat