Notícies

20 de març de 2009 - Informació general

Publicació de la Guia de Pràctica Clínica sobre Trastorns de la Conducta Alimentària

Publicació de la Guia de Pràctica Clínica sobre Trastorns de la Conducta Alimentària

Desenvolupat per un grup de reconeguts professionals que pertanyen a diverses institucions del Sistema Nacional de Salut

L'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM) ha publicat la versió completa de la Guia de Pràctica Clínica (GPC) "Guía de Práctica Clínica sobre Trastornos de la Conducta Alimentaria", document realitzat en el marc de col·laboració previst en el Pla de Qualitat per al Sistema Nacional de Salut (SNS) i desenvolupat per un grup de reconeguts professionals que pertanyen a diverses institucions del Sistema Nacional de Salut.

Aquesta guia de pràctica clínica constitueix un primer pas de cara a donar a la població i als professionals sanitaris i de l'educació una eina útil que doni respostes a les qüestions més bàsiques sobre aquestes malalties, especialment en aquells aspectes preventius i terapèutics. El document està dirigit als professionals que tenen contacte directe o prenen decisions referents al tractament de persones afectades per trastorns de la conducta alimentària, com per exemple metges de família, pediatres, psiquiatres, psicòlegs, dietistes, endocrinòlegs, farmacèutics, ginecòlegs, internistes, odontòlegs, terapeutes ocupacionals i treballadors socials, entre altres.

El document s'estructura entorn a deu grans capítols, que són prevenció, detecció i diagnòstic dels trastorns de conducta alimentària, actuacions en els diferents nivells d'atenció sanitària, tractament, avaluació, pronòstic, aspectes legals per a persones afectades, estratègies de detecció, diagnòstic i tractament i estratègies de difusió, disseminació i implementació. Igualment, la guia incorpora recomanacions d'investigació futura i annexes amb informació sobre nivells d'evidència, associacions d'ajuda, capítols clínics i informació per a pacients amb trastorns de conducta alimentària i els seus familiars.

A més a més de la versió complerta, realitzada en format electrònic, d'aquí poc s'editarà en format imprès la versió resumida i la versió ràpida amb els algoritmes d'actuació.

Si teniu interès en obtenir aquest document en format electrònic, el trobareu disponible al lloc web de l'AATRM www.aatrm.net, a l'apartat "Últimes novetats del web" i, pròximament, a la pàgina web de GuiaSalud, Biblioteca de Guías de Práctica Clínica del Sistema Nacional de Salud, http://www.guiasalud.es/home.asp.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat