Notícies

10 de març de 2009 - Informació general

Joan Maymó explica a Diario Médico la utilitat de les tècniques d'imatge per a personalitzar teràpies

Joan Maymó explica a Diario Médico la utilitat de les tècniques d'imatge per a personalitzar teràpies

En el marc del II Curs de Tècniques d'Imatge en Artritis Reumatoide (IMAR)

El Dr. Joan Maymó, responsable de la Unitat d'Artritis del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar, ha explicat en una entrevista a Diario Médico la utilitat de les tècniques d'imatge per a personalitzar teràpies, en el marc del II Curs de Tècniques d'Imatge en Artritis Reumatoide (IMAR).

El Dr. Maymó afirma que tècniques com la ressonància magnètica d'articulacions perifèriques, la tomografia computaritzada i el multitall amb reconstruccions tridimensionals, així com l'ecografia, han aportat una alternativa per a poder visualitzar les articulacions i les lesions amb molt més detall que les radiografies convencionals, el que afavoreix la personalització dels tractaments.

En concret, diu que l'ecografia ofereix la possibilitat de valorar l'evolució d'aquesta patologia de manera immediata, per la qual cosa podria ser d'utilitat per ajustar les dosis i determinar si procedeix canviar el tractament.

L'equip del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar està realitzant nous estudis que permetran comprovar els beneficis d'utilitzar la ressonància magnètica com a sistema de monitorització en el tractament de l'artritis reumatoide i, encara que el principal objectiu és valorar l'eficàcia de les teràpies, podria aportar dades que reforcin les avantatges d'incorporar aquestes eines tecnològiques en la pràctica clínica.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat