Notícies

3 de març de 2009 - Notes de Premsa

Setze experts de renom mundial es reuneixen a Sant Pau per presentar els últims avenços en cirurgia mamària a nivell mundial en el marc del 5th BARCELONA MEETING ON PERFORATOR FLAPS

Setze experts de renom mundial es reuneixen a Sant Pau per presentar els últims avenços en cirurgia mamària a nivell mundial en el marc del 5th BARCELONA MEETING ON PERFORATOR FLAPS

La trobada tindrà lloc del 4 al 6 de març

La cinquena edició d'aquest curs internacional bianual organitzat pel Servei de Cirurgia Plàstica mancomuncat de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Hospital del Mar, pioner en la introducció de la microcirurgia de perforants a l'estat espanyol, es centrarà en les tècniques que permeten una millora tangible en la qualitat de vida de la dona del segle XXI com són la reconstrucció mamaria, la cirurgia onco-plàstica i la cirurgia estètica mamària.

Entre els avenços que es presentaran, cal destacar les millores en la tècnica de reconstrucció mamària DIEP, que permet reduir substancialment el temps operatori de 7 hores a 4 hores de mitjana, i minimitzar-ne les complicacions d'un 12 a menys d'un 1%. El Deep Inferior Epigastric Perforator (DIEP) consisteix en extreure teixit de l'abdomen de la pacient i unir-lo mitjançant microcirurgia a altres vasos del tòrax on es remodelen formant una mama.

Aquest procés és el més fisiològic i menys destructiu. No requereix emprar materials no orgànics com la silicona, evita la sensació de tenir un cos estrany i, al ser teixit propi, evoluciona harmònicament amb els canvis morfològics que pugui experimentar la pacient (variació de pes, caiguda de pit, etc.). A més, el tacte és molt més natural, no altera l'anatomia funcional i compta amb l'avantatge implícit d'un possible benefici estètic degut a la disminució del volum abdominal.

Un altre avenç a destacar és el mètode d'expansió externa BRAVA que permet augmentar el volum del pit sense necessitat de cirurgia. Aquest sistema se serveix de la pressió al buit per estimular la multiplicació de les cèl·lules i crear nou teixit. El sistema es complementa amb la infiltració de cèl·lules mare adiposes per aconseguir el volum necessari per tenir un nou pit. 

Per exposar-lo es comptarà amb la visita del seu creador, Roger Khouri, Miami, Estats Units, que presentarà per primera vegada a l'estat aquesta revolucionària tècnica així com la infiltració de cèl·lules mare adiposes mitjançant el "lipografter", dissenyat per mateix, i la debatrà en directe amb els assistents al congrés.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat