Notícies

6 de febrer de 2009 - Informació general

La Dra. Mercè López, responsable del Servei de Transfusió de l'IMAS, participa al programa Els Matins de TV3

La Dra. Mercè López, responsable del Servei de Transfusió de l'IMAS, participa al programa Els Matins de TV3

La Dra. va explicar la necessitat d'aconseguir donants de plasma

El programa de TV3 Els Matins, conduït per Josep Cuní i Lídia Heredia, va abordar ahir el tema de la manca de donants de plasma. L'IMAS va aportar-hi la vessant més científica a través de la participació de la Dra. Mercè López, responsable del Servei de Transfusió i Presidenta de la Societat Catalanobalear de Transfusió Sanguínia, al programa. 

El programa de TV3 Els Matins, conduït per Josep Cuní i Lídia Heredia, va abordar ahir el tema de la manca de donants de plasma. L'IMAS va aportar-hi la vessant més científica a través de la participació de la Dra. Mercè López, responsable del Servei de TRansfusió i Presidenta de la Societat Catalanobalear de Transfusió Sanguínia, al programa.

 

La Dra. López va explicar la necessitat de les donacions de plasma per "reconstruir la sang del malalt quan es donen situacions d'hemorràgia, politraumatismes, etc.". A més, va remarcar l'efectivitat de la plasmafèresi, que permet acosneguir "dos o tres unitats més de plasma (entre 500 i 700 ml) del que s'aconsegueix amb la donació bàsica (250 ml)".

 

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat