Notícies

12 de desembre de 2008 - Informació general

Participació de l'IAPS a la Marató 2008 de TV3

Participació de l'IAPS a la Marató 2008 de TV3

En aquesta dissetena edició, la investigació de les malalties mentals greus torna a ser l'objectiu, vuit anys després

En aquesta dissetena edició la Marató de TV3 recapta fons per investigar les malalties mentals greus i l'IAPS ha participat activament. A continuació podeu consultar tota la informació sobre la nostra col·laboració en aquest projecte.

L'IMAS enguany també participa activament en aquests fascinants esdeveniments mediàtics i festius, a la vegada que humans i científics que són les Maratons de TV3. La tradició històrica i les grans dimensions de l'atenció psiquiàtrica i a les addiccions de l'IMAS i abans del propi Ajuntament de Barcelona, han permès una estreta contribució en aquesta Marató.

 

Des de Consell Científic vàrem poder contribuir a la selecció i definició de les malalties que serien objecte d'atenció en aquesta convocatòria. A més de les més greus i clàssiques psicosi com l'esquizofrènia i el trastorn bipolar, vàrem posar èmfasi en les malalties d'angoixa, que tenen una gran extensió epidemiològica, provoquen molt malestar i sovint queden amagades en manifestacions somàtiques i no diagnosticades.

 

A més de la gran contribució que ja fa l'IMAS des de l'IAPs en el cas de l'atenció a les psicosis, la promoció de la Unitat d'Angoixa, pionera al país en el tractament i recerca d'aquestes malalties, ha estat molt oportuna.

 

Un altre àmbit que s'ha promocionat des del Consell és el de la psiquiatria infantil, i més concretament el Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, que precisament també vàrem promoure en el recent Memorial Joaquim Puig Antich, que vàrem organitzar a la Sala Marull per celebrar la posta de llarg de l'IMAS IAPs en la Psiquiatria infantojuvenil.

 

La Marató ens ha donat oportunitat de fer-nos conèixer com IMAS IAPS, en diversos mitjans com la ràdio (per exemple, ahir a "La República" de Joan Barril), i també farem intervencions en directe el mateix dia 14.

 

No és nou per l'IMAS, ajudar a reduir l'estigma que massa sovint rodeja les malalties mentals i les addiccions, però cada cop és més habitual que a l'enorme i necessàriament discreta tasca assistencial, s'hi afageixi també la promoció de la recerca i del coneixement sobre aquests trastorns. Finalment, la Marató d'enguany és una carrera que com l'original grega és vital: reduir la distància entre la ciutat de les malalties físiques i les malalties mentals. Són del mateix reialme.

 

Antonio Bulbena Vilarrasa

 

PARTICIPACIÓ:

  • Participació del Dr. Antoni Bulbena com a assessor de La Marató de TV3 2008.
  • Participació del Dr. Antoni Bulbena i malalts del Projecte EMILIA al programa "Valor afegit" del Canal 33.
  • Participació del Dr. Bulbena al programa de ràdio de Joan Barril "La República".
  • Els Centres de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ) de la SAP litoral fan tallers divulgatius sobre salut mental a les diferents escoles del barri de Sant Martí. Presentació.
  • Article titulat "Angoixa: cosa d'avui?" publicat al Diari de Terrassa, a La Mañana Diario Ponent, a El Punt i a Segre i a la revista de la Fundació La Marató MónMarató.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat