Notícies

21 de novembre de 2008 - Notes de Premsa

Les infermeres de primària i hospitals es coordinen per compartir la pràctica clínica

Les infermeres de primària i hospitals es coordinen per compartir la pràctica clínica

I Jornada d'Infermeria Litoral-Mar

Les infermeres dels dispositius hospitalaris, d'atenció primària i sociosanitaris de Ciutat Vella i Sant Martí han organitzat una Jornada científica amb la finalitat de compartir experiències i coneixements per a seguir avançant en la millora dels serveis de salut dels ciutadans.

Els objectius específics de la jornada són:

  • Obtenir un llenguatge comú i una visió compartida de proximitat al voltant de la comunitat.
  • Conèixer els diferents nivells d'atenció d'infermeria de l'àrea Litoral-Mar i la seva coordinació en primària, hospital i sociosanitari.
  • Intercanviar coneixements a través dels programes especialitzats i les bones pràctiques d'infermeria.

La importància de la comprensió i la comunicació en l'entorn sanitari, serà la conferència inaugural que impartirà la Dra. Cristina Iniesta, Coordinadora de la xarxa catalana d'hospitals i serveis sanitaris promotors de la salut.

 

La primera taula versarà sobre els nous àmbits d'especialització de la infermeria des de la perspectiva de la coordinació entre els nivells assistencials. Es tractarà del paper de les infermeres d'enllaç, del rol de les infermeres gestores de casos, de les infermeres d'atenció domiciliària i del lideratge de les infermeres en programes especials com els de seguiment individualitzat en l'àmbit de la salut mental o el d'insuficiència cardíaca.

 

Les noves experiències ocuparan la segona taula de la jornada. Temes com la coordinació en els centres de salut mental infantojuvenil, l'hospitalització a domicili, la consulta d'infermeria d'oncologia i els programes dels grups psicoeducatius d'ansietat i depressió, s'exposaran per tal de compartir les millors pràctiques clíniques.

 

La infermeria i la seva integració en la comunitat centrarà l'última taula. Les xerrades al barri, una de les activitats de les escoles de salut, la formació de pacients i cuidadors, l'innovador programa pacient expert i la visió de tot plegat des de l'òptica d'un pacient, esdevenen els continguts més comunitaris de la jornada.

 

Aquesta primera edició de la jornada neix del treball previ i conjunt que estan desenvolupant les infermeres dels diferents nivells assistencials dels districtes marítims de Barcelona. Garantir el contínuum del procés assistencial del malalt de manera que rebi les cures necessàries en el moment adequat n'és el nucli.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat