Notícies

4 de novembre de 2008 - Informació general

El nou pla estratègic. El nou model organitzatiu

El nou pla estratègic. El nou model organitzatiu

Integració i transversalitat en el Parc de Salut amb més projecció de Barcelona

El consell d'administració de l'IMAS ha aprovat el nou Pla Estratègic 2008-2011 i el nou model organitzatiu. Les principals línies estratègiques estableixen desenvolupar la imatge de l'IMAS com Organització global, millorar l'eficiència en la gestió, impulsar la innovació, millorar la integració vertical entre línies de serveis, fomentar l'orientació al client, potenciar la qualitat, focalitzar l'activitat clínica, docent i d'investigació per a ser referents.

El consell d'administració de l'IMAS ha aprovat el nou Pla Estratègic 2008-2011, que marcarà el camí de la institució durant una etapa de complex creixement en un context de recursos limitats davant dels quals caldrà ser eficient i rigorós. En el Pla es ressalten els elements que diferencien la nostra Institució d'altres de l'entorn més proper, com ho són la diversitat de la nostra oferta i la pluralitat de fórmules de gestió, es determinen les principals línies de futur, però el nou Pla implica també un nou model organitzatiu. Un model organitzatiu que no és un fi en sí mateix sinó una manera de dotar a la Institució d'eines eficaces i adequades al moment actual i als propers anys.

Els conceptes més rellevants del Pla Estratègic són:

  • La visualització de l'IMAS com un gran Parc de Salut en el litoral de Barcelona, en el que es concentra un dels pols més dinàmics de coneixement assistencial, docent i de recerca, amb dispositius propers al territori.
  • La diversitat de la nostra cartera de serveis assistencials, des de l'atenció a malalts aguts amb la emergència, cada vegada més, d'activitat terciària i molt especialitzada, l'atenció sociosanitària, la salut mental i l'assistència primària.
  • El desenvolupament d'aliances amb altres centres dirigides a aconseguir un posicionament més sòlid en el nostre país més que no a competir-hi.
  • El cercar sinèrgies que facilitin la integració i la tranversalitat tan en l'àmbit assistencial com en el de la recerca i la docència.

Tot plegat ha de convertir-nos en una Organització capaç de mirar al futur sabent que multiplicarem la nostra capacitat, que millorarem en tecnologia i serveis i que farem possible desplegar més activitat amb més recursos responen a les necessitats del territori i amb la voluntat de consolidar-nos, especialment en la recerca i la docència, com a referents nacionals i internacionals.

 

El Pla Estratègic ha estat fruit d'un procés participatiu, ha inclòs la consulta a diferents professionals situats en punts clau de la institució. I també volem transmetre'l de la forma més ampla i transparent possible a tots els professionals.

 

Aquest escrit s'acompanya del contingut principal del Pla i de l'Organigrama que ha de permetre assolir amb garanties els nous reptes que sen's plantegen.

 

Jaume Raventós

Conseller delegat IMAS

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat