Notícies

29 d'octubre de 2008 - Informació general

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa

En relació a la notícia publicada pel diari El Mundo

En relació a la notícia publicada pel diari El Mundo sobre el presumpte error diagnòstic amb el Sr. J.A.M., l'hospital del Mar vol fer les següents consideracions:

Es tracta d'un pacient que patia una patologia crònica vertebral que afectava a tota la columna (Espondilitis anquilopoietica) que li provocava dificultats en la deambulació i consultes mèdiques freqüents als centres sanitaris.

 

El dia 9 d'octubre, el malalt consulta al servei d'urgències de l'hospital del Mar, derivat pel seu metge de família, per tal de fer un estudi radiològic i descartar una possible fractura vertebral després d'una caiguda. L'estudi radiològic descarta la fractura vertebral i en l'exploració neurològica no s'observen dèficits sensitius ni motors i per tant cap indici de lesió medul·lar.

 

Després de romandre en observació el malalt és donat d'alta el dia 10 d'octubre sobre les 15:00 hores, i marxa caminant amb dificultats.

 

A l'endemà, 11 d'octubre, el malalt és portat en ambulància al servei d'urgències, per impossibilitat de mobilització de les extremitats inferiors després d'haver patit una nova caiguda. El pacient és valorat clínicament amb una exploració neurològica compatible amb lesió medul·lar aguda. S'inicia tractament i es deriva a la unitat especialitzada de lesionats medul·lars de l'hospital de la Vall Hebron, traslladant-se en una ambulància medicalitzada del servei d'emergències mèdiques (SEM).

 

L'hospital del Mar vol fer constar categòricament que el procés assistencial seguit amb el pacient al centre va ser absolutament ajustat als protocols. Servei de Comunicació Hospital del Mar Barcelona 29 d'octubre de 2008

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat