Notícies

29 d'octubre de 2008 - Guardons

Els Drs. Pablo E. Gelber, Francisco Reina, Enric Cáceres i Joan Carles Monllau obtenen el primer premi al millor article en llengua anglesa en el 45è Congrés Nacional SECOT

Els Drs. Pablo E. Gelber, Francisco Reina, Enric Cáceres i Joan Carles Monllau obtenen el primer premi al millor article en llengua anglesa en el 45è Congrés Nacional SECOT

Es tracta del primer estudi extens sobre la seguretat i el risc -en termes de relacions neurovasculars- d'establir una via d'accés artroscòpica en les dues possibles posicions del pacient quan se li fa una artroscòpia d'espatlla

L'article dels Drs. Pablo E. Gelber, Francisco Reina, Enric Cáceres i Joan Carles Monllau, A comparison of risk between the lateral decubitus and the beach-chair position when establishing an anteroinferior shoulder portal: A cadaveric study, ha obtingut el primer premi al millor article en llengua anglesa -publicat a la revista indexada sobre Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT)- en el 45è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (SECOT).

L'estudi anatòmic ha comparat les dues formes de posicionar el pacient (sedestació o decúbit lateral) durant la intervenció quirúrgica d'una artroscòpia d'espatlla en relació a la seguretat d'establir una via d'accés artroscòpica (portal), molt recomanada darrerament.

 

L'aportació d'aquest estudi rau en el fet que, fins ara, no s'havia estudiat extensament la seguretat -pel que fa a les relacions neurovasculars- d'aquest portal, anomenat 5 o'clock, ben conegut i amb els seus defensors i detractors. Tampoc s'havia analitzat el risc de la posició en què s'opera l'artroscòpia d'espatlla.

 

La investigació va demostrar que el portal era més perillós del que s'havia considerat prèviament i que, en qualsevol cas, resulta més segur fer una artroscòpia d'espatlla en la posició de decúbit lateral.

 

D'altra banda, en el mateix Congrés es va premiar també la comunicació d'Antonia Matamalas, Xavier Pelfort, Araceli González, Juan Pablo Horcajada, Lluïsa Sorlí i Lluís Puig, Estudio comparativo entre el cultivo de tejido y sonicación del implante en la detección de infección protésica. Aquesta va ser escollida com la millor del Congrés d'entre les 350 comunicacions lliures que es van presentar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat