Notícies

15 d'octubre de 2008 - Informació general

El servei d'Urologia de l'Hospital del Mar s'inicia en la cirurgia de NOTES realitzant la primera extracció d'un ronyó per la vagina

El servei d'Urologia de l'Hospital del Mar s'inicia en la cirurgia de NOTES realitzant la primera extracció d'un ronyó per la vagina

Ha comptat amb la col·laboració del Dr. Alcaraz de l'Hospital Clínic

L'equip d'Urologia de l'Hospital del Mar, amb la col·laboració del Dr. Antonio Alcaraz de l'Hospital Clínic, pioner a Europa en aquesta tècnica, ha realitzat amb èxit la primera extracció d'un ronyó per la vagina, seguint la via del part natural. Aquesta novedosa intervenció respon a les tècniques de cirurgia anomenada NOTES (Natural Orifice Transluminal Endoscopy Surgery), un abordatge que pretén desenvolupar la cirurgia a través dels orificis naturals del cos i per la cual està apostant el servei d'Urologia de l'Hospital del Mar.

És tracta d'una de les tècniques quirúrgiques més novedoses i vanguardistes que possibilita que la persona intervinguda tingui un postoperatori curt (l'estada hospitalària és de 48 hores), amb poc dolor i no deixa cicatrius abdominals visibles. A la pacient només se li realitzen dos petits forats a l'abdomen de menys d'1 cm per on s'introdueixen els instruments amb els que s'opera i evita l'haver de fer una incisió de major tamany a l'abdomen per extreure el ronyó.

 

La primera nefrectomia vaginal al món utilitzant aquest procediment la va realitzar el Dr. Branco al Brasil a finals del 2007 i la primera a Europa la va fer el Dr. Alcaraz a l'Hospital Clínic de Barcelona a principis del 2008.

 

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat