Notícies

13 d'octubre de 2008 - Notes de Premsa

El nou grau en Medicina, un projecte educatiu innovador

El nou grau en Medicina, un projecte educatiu innovador

Estudis de Medicina a l'hospital del Mar. Un model interuniversitari

El nou grau en Medicina, compartit per la UAB i la UPF, és un projecte educatiu innovador i atractiu perquè uneix les dues Universitats, un centre assistencial com l'hospital universitari del Mar i dos centres de recerca com l'IMIM-hospital del Mar i el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF, ubicats en l'edifici colindant del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). La sinergia entre totes les institucions implicades configurarà un ambiciós cluster del coneixement, que a ben segur esdevindrà un referent a la ciutat de Barcelona i que al mateix temps serà la clau per a la consolidació d'uns estudis potents i de qualitat.

L'acte serà presidit per l'Hble. Sra. Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, i hi assistiran la Sra. Blanca Palmada, comissionada per a Universitats i Recerca, el Sr. Lluís Ferrer, rector Mgfc. de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sr. Josep Joan Moreso, rector Mgfc. de la Universitat Pompeu Fabra i el Sr. Jaume Raventós, conseller delegat de l'IMAS.

 

Per a l'hospital del Mar, centre de referència d'aquests nous estudis, aquest projecte representa una oportunitat molt especial per potenciar la docència, per reforçar el perfil docent dels professionals clínics i per integrar als estudiants en els processos clínics amb una decidida implicació dels metges amb responsabilitats assistencials i de recerca. La cartera de serveis de l'hospital permetrà la formació pràctica de l'alumnat en tots els nivells d'atenció sanitària i sociosanitària.

 

El nou programa d'estudis de medicina, neix de les experiències de les carreres ja existents en ambdues Universitats: Medicina a la UAB i Biologia Humana a la UPF. És un títol homologat de sis anys de durada, que s'integra en el marc de l'espai europeu d'ensenyament superior, esdevenint la primera experiència a l'Estat Espanyol en aquest àmbit.

 

El pla d'estudis, amb un elevat volum d'ensenyament clínic i amb una orientació pràctica tan en centres d'atenció primària com en equips hospitalaris i centres sociosanitaris, estan organitzats en quatre grans eixos: les bases biològiques, socials i comunitàries de la medicina; el desenvolupament del raonament clínic competent; el compromís social i ètic de la professió mèdica i, per últim, la dimensió humanística de la professió mèdica.

 

Al mateix temps, es contempla la possibilitat de cursar vint crèdits en qualsevol Universitat del mon amb l'objectiu de fomentar la mobilitat dels estudiants i l'intercanvi d'experiències amb professionals d'altres cultures.

 

Innovador és també el model de govern dels nous estudis amb un consell docent integrat pel degà de la facultat de medicina de la UAB i pel degà de la facultat de Ciències de la Salut y de la Vida de la UPF, que alternaran bianualment la presidència d'aquest òrgan directiu i del que també formen part professors d'ambdues Universitats .

 

Pel que fa a les infrastructures, les classes es faran a l'edifici del C/ Dr. Aiguader, situat a la façana nord de l'hospital del Mar, i seu de la facultat de Ciències de la Salut y de la Vida de la UPF. que està immers en un procés d'obres que comportarà una ampliació de 5.221 m quadrats i la rehabilitació de 9.330 m quadrats.

 

Més informació a: www.upf.edu

                           www.uab.cat

                           www.hospitaldelmar.cat

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat