Notícies

17 de juliol de 2008 - Notes de Premsa

Primera promoció d'infermeres de l' Escola Universitària d'Infermeria del Mar i de la UPF

Primera promoció d'infermeres de l' Escola Universitària d'Infermeria del Mar i de la UPF

Acte de graduació de la XXVIII Promoció de Diplomats d'Infermeria (2005-2008) de l'Escola Universitària d'Infermeria el Mar

El passat 30 de juny de 2008, a la Sala Josep Marull de l'Hospital del Mar, es va celebrar l'acte de graduació de la vint i vuitena promoció de l'Escola d'Infermeria del Mar. Va ser un acte especial doncs es graduava la primera promoció de la Universitat Pompeu Fabra. També va coincidir la graduació dels darrers alumnes amb adscripció a la Universitat de Barcelona. Després d'una vinculació amb la Universitat de Barcelona de gairebé trenta anys, la nova adscripció a la Universitat Pompeu Fabra s'estrena amb la graduació d'aquesta primera promoció.

Durant aquesta celebració van haver-hi parlaments d'algunes de les personalitats més rellevats en l'àmbit universitari de l'Escola d'Infermeria. Després d'una presentació a càrrec del Sr. Jaume Raventós, Conseller Delegat de l'IMAS, va iniciar els parlaments la Sra. Marta López Rodrigo, Cap d'Estudis de l'EUI del Mar en representació de la Direcció de l'Escola i va incidir en la formació de grau i l'aprenentatge com un procés dur que implica la completa participació de l'estudiant i la necessitat de l'aprenentatge continu, al llarg de la vida, per tal d'esdevenir un professional competent. Agafant el fil de la Cap d'Estudis, el Dr. Fernando García Benavides, Delegat de la Universitat Pompeu Fabra, va fer menció a l'oportunitat que ofereix als infermers/res l'Espai Europeu d'Educació. El qual, mitjançant les formacions de màsters i doctorat, permet als diplomats accedir a llocs de responsabilitat que fins ara els hi eren inaccessibles. Després de l'imposició de beques, el lliurament de les orles i el parlament dels representants dels estudiants, el Conseller Delegat de l'IMAS, Jaume Raventós, va cloure l'acte. En el seu parlament va ressaltar el valor que representa per la Institució comptar amb l'Escola Universitària d'Infermeria. A més, va destacar que la qualitat de la formació que en ella s'imparteix ha de permetre la participació activa d'infermers/res competents i preparats/des per a assumir nous reptes professionals. Tal com va esmentar la Cap d'Estudis i va reprendre el Conseller Delegat de l'IMAS, des de l'EUI del Mar s'entén que la formació facilita a l'estudiant l'adquisició i desenvolupament de les competències professionals i generals necessàries per esdevenir infermer expert, capaç de desenvolupar bones relacions humanes amb els pacients i els col·legues i de treballar en equip. Tanmateix, amb capacitat per desenvolupar el rol de formador, de gestió de recursos, i de consumir i criticar la recerca en ciències de la salut i socials i d'incorporar i promoure l'aprenentatge autodirigit al llarg de la seva vida professional. Per a assolir aquests objectius, els estudiants han hagut d'experimentar un alt grau d'exigència al llarg de la seva formació. Els estudiants van valorar aquests experiència com a "molt positiva" en tant que els hi havia "permès assolir el sentiment de sentir-se preparats per a afrontar els nous reptes professionals que a partir d'ara hauran d'assumir". Així ho van reconèixer ells mateixos en l'acte de la seva graduació del passat dia 30 de juny.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat