Notícies

Barcelona del 14 al 20 de març de 2005 - Notes de Premsa

Setmana Mundial del Cervell 2005

Els experts de l'Hospital del Mar també hi pensen!

Un any més els centres de l'Institut Municipal d'Assistència sanitària (IMAS): a través de l'Institut d'Atenció Psiquiàtrica (IAPs) de l'Hospital del Mar, participen activament en les activitats de la Setmana Mundial del Cervell, que s'organitza a 57 països de tot el món. Amb la finalitat de promoure el coneixement de les neurociències entre els joves, experts dels nostres centres faran més proper el cervell entre els escolars. Aquest any, als científics de diferents centres de recerca i Universitats també s'hi afegeixen els clínics que aportaran als joves la seva experiència no només a partir de la recerca, sinó a través del contacte amb els pacients per tal d'entendre els diferents desordres neurològics i psiquiàtrics que afecten a milions de persones arreu del món.

En la sessió inaugural, el dilluns 14 de març, presidida pel Sr. Vladimir de Semir i la Sra. Mara Dierssen, organitzadora de la Setmana Mundial del Cervell 2005 al nostre país, el Dr. Antoni Bulbena, Director de l'Institut d'Atenció Psiquiàtrica: Salut Mental i Toxicomanies (IAPs) de l'Hospital del Mar de Barcelona, juntament amb la Sra. Mara Dierssen, pronunciaran una conferència - concert, on es donaran les claus per entendre què hi passa al nostre cervell quan sentim música, què ens porta a escoltar-la i què ens fa capaços d'interpretar-la. I d'altra banda per què hi ha qui és capaç de ser un "artista" i hi ha persones "negades per la música"... tot això ens ho transmetran alhora que ens mostraran les seves habilitats musicals. Tancarà l'acte el director-compositor, Sr. Salvador Brotons.

 

Una altra gran incògnita del nostre cervell és com respon a les emocions. El dimarts 15, sota el nom "El cervell emocional" i gràcies al Dr. Óscar Vilarroya de la Unitat de Recerca en Neurociència Cognitiva de l'UAB, i de l'Institut d'Atenció Psiquiàtrica: Salut Mental i Toxicomanies (IAPs) de l'Hospital del Mar de Barcelona, intentarem saber més sobre com "pensar amb el cap i amb el cor a la vegada" o com el cervell ens permet saber la diferència entre el bé i el mal. La naturalesa física de les emocions, com ens influeixen a l'hora de prendre decisions, les conseqüències de les malalties que afecten la part emocional del cervell, etc...

 

El dimecres 16 de març serà la Dra. Marta Torrents, Cap de la Unitat de Toxicomanies de l'Institut d'Atenció Psiquiàtric: Salut Mental i Toxicomanies (IAPs) de l'Hospital del Mar de Barcelona qui donarà a conèixer, sota el títol "Joves i drogues: pensar i actuar", quina és la situació actual, quina és la percepció dels joves sobre aquest tema i amb quines eines compten per actuar davant les drogues aquells a qui tant preocupa, pares, mares i educadors.

 

Dijous 17 de març està prevista una visita a L'Institut Municipal Psiquiàtric d'Urgències (IMPU). Aquesta visita començarà amb una breu conferència a càrrec de Susanna Carmona i Jamil Zaki. L'objectiu d'aquesta xerrada és el de proporcionar als joves informació sobre com és i com funciona el nostre cervell, així com deixar palès, mitjançant diferents il.lussions visuals, que no sempre la nostra experiència vital correspon amb la realitat. Posteriorment es farà una petita visita a l'interior del psiquiàtric. Amb aquesta visita es pretén que els joves tinguin un primer contacte amb la l'experiència clínica i coneguin de quin és el paper dels professionals que es dediquen a aquest àmbit.

 

Tot esperant que aquestes xerrades us facin...pensar-hi! Esperem que ens trobem l'any vinent.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat