Notícies

13 de juny de 2008 - Notes de Premsa

Acord de col·laboració entre Institut Municipal d'Assistència Sanitària de Barcelona i el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès per contribuir a pal·liar el dèficit de metges

Acord de col·laboració entre Institut Municipal d'Assistència Sanitària de Barcelona i el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès per contribuir a pal·liar el dèficit de metges

L'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès tindrà la col·laboració de professionals i serveis de l'Hospital del Mar

El divendres 13 de juny de 2008 els gerents de l'IMAS i del CSAP, Jaume Raventós i Francesc Ferrer, en presència de Josep Abelló, president del Consorci Hospitalari de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració entre les dues institucions que representen. Es tracta d'una aliança estratègica que pretén assegurar el marc legal necessari per les diferents formes de cooperació que es vagin donant entre l'Hospital del Mar i l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès i que respon als objectius del conveni de col·laboració, signat el 2004, entre el Consorci Hospitalari de Catalunya i el Col·legi de Metges de Barcelona.

L'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès ofereix més de 20 especialitats mèdiques i quirúrgiques, moltes d'elles ateses per equips de 2 professionals. Això suposa que qualsevol incidència que es pugui donar en aquests professionals (baixes, permisos laborals, formació continuada, etc.), tingui una impacte molt important en l'activitat del servei.

D'altra banda, es coneguda la dificultat per trobar metges a Catalunya, sobre tot en determinades especialitats. També les nombroses ofertes de treball que tenen els metges per part dels grans hospitals de Barcelona, fan que els hospitals comarcals, tinguin encara més dificultats per cobrir les vacants, que son habituals en aquest context.

Davant de tota aquesta situació, l'acord de col·laboració entre l'Hospital del Mar i l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès vol ser un instrument que permeti iniciar i donar continuïtat als serveis i activitats específiques de col·laboració que es puguin donar entre els dos centres.

Aquesta cooperació es concreta en activitats assistencials, diagnostiques, terapèutiques i de rehabilitació, així com les de promoció de la salut, educació sanitària i prevenció de la malaltia, preferentment en consultes externes i en hospital de dia. La comissió de seguiment del conveni cada any aprovarà l'activitat que es prevegi realitzar.

El conveni també preveu que el CSAP i l'Hospital del Mar facilitin la formació continuada i la participació en programes docents dels professionals i en les activitats que organitzin els centres. També que l'Hospital del Mar faciliti la participació del personal facultatiu del CSAP en la recerca clínica, fomentant la realització d'estudis conjunts entre les dues institucions.

Els primers serveis objecte d'aquesta col·laboració son els de l'aparell digestiu, endocrinologia i dermatologia.

Les dues entitats en la veu dels seus gerents, Raventós i Ferrer, estan satisfetes i esperançades per les possibilitats de millora de l'oferta i la qualitat dels serveis i els elements de motivació dels professionals que representa aquest acord.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat