Notícies

28 de maig de 2008 - Informació general

Presentació dels resultats d'un estudi clínic multicèntric en el Congrés d'ASCO

Presentació dels resultats d'un estudi clínic multicèntric en el Congrés d'ASCO

L'estudi està dirigit pel Dr. Antoni Salar, Cap de Secció del servei d'Hematologia

El proper 31 de maig, en el marc del Congrés Mundial d'Oncologia (ASCO), el Dr. Antoni Salar, Cap de Secció del servei d'Hematologia de l'hospital del Mar, presentarà els resultats d'un estudi clínic multicèntric sota el títol de " First-line treatment with rituximab combined with intravenous or oral fludarabine for patients with extranodal Mucosa Associated Lymphoid Tissue (MALT) lymphoma. A. Salar, E. Domingo-Domenech, C. Estany, M. A. Canales, C. Montalbán. Abstract No: 8608". L'estudi s'ha realitzat amb la col·laboració de 4 centres de Barcelona i Madrid.

En aquest estudi, que serà presentat a la Sessió de Limfomes-Malalties de cèl·lules plasmàtiques de l'ASCO, es demostra l'experiència del tractament amb immunoquimioteràpia en primera línia en un tipus de limfoma que s'anomena limfoma extraganglionar de la zona marginal del tipus MALT. L'interès d'aquest estudi és múltiple:

  • utilitza una nova formulació oral d'un citostàtic juntament amb anticossos monoclonals.
  • S'ha pogut reduir el nombre de cicles de tractament degut a l'elevada eficàcia de la combinació amb el consegüent benefici del pacient (menys temps que està sotmès al tractament de quimioteràpia, reducció de riscos a curt plaç i limitació d'efectes adversos a llarg plaç).
  • La reducció del cost del tractament sense comprometre l'eficàcia.

La importància d'aquest estudi es corrobora, a més, amb el fet que en poques ocasions el congrés mundial d'oncologia accepta estudis clínics i de perfil hematològic.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat