Notícies

30 de maig de 2008 - Informació general

Dia Mundial contra el Tabac

Dia Mundial contra el Tabac

Comissió "Hospital Sense Fum"

Amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, la Comissió Hospitals Lliures de Fum de l'IMAS organitza un conjunt d'activitats a l'Hospital del Mar, de l'Esperança, Peracamps, el Centre Fòrum i l'IMIM-Hospital del Mar per tal de promoure la deshabituació del tabac entre els seus treballadors i la població en general.

S'oferirà, als nostres professionals i usuaris, la possibilitat de mesurar el seu nivell de CO (monòxid de carboni en l'aire espirat amb el qual es valora el grau d'exposició de la persona a aquest gas tòxic) mitjançant una coximetria. En funció del nivell obtingut, se'ls lliurarà la targeta corresponent de no fumador, fumador moderat o fumador que els permetrà conèixer quins són els nivells d'exposició entre els quals es troba. Al mateix temps se'ls proporcionarà informació relativa a les possibles causes i conseqüències dels resultats obtinguts.

  

Metges Residents de Medicina Preventiva i Salut Pública i estudiants de Medicina de la nostra Unitat Docent visitaran diferents espais dels centres informant i animant els nostres professionals a participar en l'activitat. Al mateix temps, els donaran informació sobre el monòxid de carboni i una publicació específica on se'ls oferirà l'accés al dispensari de deshabituació tabàquica de l'Hospital del Mar.

 

Aprofitem per a recordar-vos que, en el marc de les accions de conscienciació i respecte sobre la problemàtica de la convivència amb els fumadors passius potenciades per la Comissió des dels seus inicis i cenyint-nos a la llei 28/2005 que prohibeix el consum de tabac en els centres sanitaris i les recomanacions que estableix quant als espais lliures de fum, exclusivament es pot fumar en els espais oberts i externs al centre.

 

En l'enllaç adjunt trobareu els resultats enviats des de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) en relació a l'última enquesta de consum de tabac, aptituds i actituds en front el tabaquisme realitzada als treballadors de l'Hospital del Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat