Notícies

7 de maig de 2008 - Notes de Premsa

Noves instal·lacions i tecnologia per l'atenció oncològica als Hospitals del Mar i de l'Esperança

Noves instal·lacions i tecnologia per l'atenció oncològica als Hospitals del Mar i de l'Esperança

Inauguració dels nous espais d'Hospital de Dia d'Oncologia-Hematologia i un nou aparell de Braquiteràpia

El proper dimecres dia 7 de maig, s'inauguran els nous espais d'Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia d'aquest Hospital. La nova ubicació d'aquest equipament, a la segona planta de l'edifici monobloc, tot i no suposar un canvi en la dinàmica de treball, si permetrà una millora de l'espai d'atenció a aquests pacients.

Aquest Hospital de Dia, compartit entre els malalts Oncològics i Hematològics, permet fer el seguiment dels pacients que necessiten vigilància periòdica per a la presa de decisions dels especialistes en aquestes dues disciplines, fer els tractaments que no requereixen ingrés hospitalari, atenció sense hora prèvia a causa de complicacions de la malaltia o tractament, consulta de dubtes, tractament dels efectes adversos o analítiques de control amb resultat immediat i sense hora de visita prèvia. Les noves instal·lacions s'han dissenyat per garantir la màxima comoditat dels pacients.

 

La nova zona de l'Hospital de Dia suposarà una ampliació i millora dels espais assistencials per a pacients i dels de treball per als equips dels Serveis d'Oncologia i Hematologia. Per fer front a la demanda assistencial, s'augmenten les consultes d'Oncologia i d'Hematologia. També s'incrementen els espais destinats a tractaments de quimioteràpia per tal d'augmentar el volum d'atenció diària.

 

A més, es posa en marxa un Servei d'Atenció Continuada als malalts oncològics, de 9:00 a 15:00 hores, que facilitarà l'atenció mèdica telefònica d'aquells pacients que presentin complicacions agudes per tractaments i/o altres símptomes valorables a través d'aquest dispositiu, reduïnt així els seus desplaçaments al Servei d'Urgències. En el marc d'aquesta atenció continuada, també s'inicia una Consulta d'Infermeria directa, de 9:00 a 17:00 hores, dirigida als pacients que segueixin un tractament quimioteràpic.

 

El Servei de Radioteràpia dels Hospitals del Mar i l'Esperança amplia la seva oferta de serveis amb la instal·lació i posada en marxa, aquesta mateixa setmana i coincidint amb aquesta inauguració, d'un aparell de braquiteràpia d'alta taxa, que permetrà tractar de forma ambulatòria pacients amb tumors de pell, de mama, d'endometri i de coll de l'úter.

 

A inicis d'aquest any 2008, a la XII Jornada sobre el Càncer de Mama realitzada a l'Hospital del Mar l'equip de Radioterapia presentava la irradiació parcial de la mama– del quadrant afectat i no de tot el pit – a més dosi per sessió, dues vegades per dia i només durant una setmana. Actualment, l'Hospital del Mar-Esperança és l'únic hospital, a la ciutat de Barcelona, que realitza aquest tipus d'irradiació, tot i que ho fa de manera experimental. "Els resultats preliminars d'aquest estudi són similars als que obtenim amb la irradiació convencional, amb el plus de la comoditat per la pacient i no impliquen cap canvi en la tecnologia que actualment s'aplica, sinó un canvi en les dosis administrades i en la pauta" explica el Dr. Algara, Cap del Servei de Radioteràpia.

 

El programa de càncer: recerca oncològica multidisciplinària

Aquest Programa de Recerca en Càncer de l' IMIM-Hospital del Mar, dirigit pel Dr. Joan Albanell, Cap del Servei d'Oncologia mèdica de l'Hospital del Mar, vol contribuir a millorar la prevenció i el diagnòstic de la malaltia, i a incrementar taxes de curació i qualitat de vida mitjançant la recerca. El programa està constituït per catorze grups de recerca, que es classifiquen en tres nivells complementaris: Recerca bàsica, recerca preclínica i Recerca orientada a la malaltia.

 

Una exposició diferent en espais singulars

Amb motiu de la inauguració d'aquest espai, l'escultora Roser Lanaspa de Häfliger ens acompanyarà amb l'exposició escultòrica "Compartir sentiments", dedicada a totes aquelles persones que, en algun moment, han conviscut amb el càncer i que, dia a dia, afronten la superació de la malaltia. No és la primera vegada que aquesta artista omple els pasadissos i sales d'un hospital amb la seva obra. Per motius personals, la Roser Lanaspa sap què és esperar el seu torn a la sala d'espera d'Oncologia i és per això que coneix prou bé aquestes singulars sales d'exposicions

"Espero que amb el meu treball pugui establir un diàleg amb el món, on l'amor, l'amistat, la família, el dolor, la força, la malaltia, l'esperança, l'afecte, la comprensió, etc, es pugui comunicar sense paraules".

Roser Lanaspa de Häfliger

 

Aquesta mostra d'escultura s'exposarà durant els mesos de maig, juny i juliol a diferents espais de l'Hospital del Mar i de l'Esperança, així com al propi Hospital de Dia i al Servei de Radioteràpia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat