Notícies

2 d'abril de 2008 - Notes de Premsa

L'hospital del Mar organitza una jornada de sensibilització sobre l'autisme

L'hospital del Mar organitza una jornada de sensibilització sobre l'autisme

Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

Amb motiu del Dia Mundial de conscienciació de l'Autisme, declarat per l'Assemblea General de l'ONU, la unitat de neuropediatria de l'hospital del Mar organitza una jornada divulgativa sobre aquesta malaltia.

L'objectiu principal de la trobada és que la població prengui consciència de la importància de la malaltia i que s'ha de treballar en la seva detecció precoç i recerca per a promoure unes condicions socials i de salut òptimes per als que la pateixen. Al mateix temps, també es pretén convertir aquest espai divulgatiu en un punt de trobada i intercanvi entre professionals i familiars de nens i adolescents que pateixen autisme.

 

L'autisme és una discapacitat permanent en el desenvolupament que es manifesta en els tres primers anys d'edat i que deriva d'un trastorn neurològic que afecta al funcionament del cervell. Es caracteritza per deficiències en la interacció social, problemes en la comunicació verbal i no verbal i patrons de comportament, interessos i activitats restringides i repetitives.

 

Estudis com el recentment publicat per la Unitat de Neuropediatria de l'Hospital del Mar, dirigida pel Dr. J. A. Muñoz-Yunta, demostren que l'epilèpsia podria ser un símptoma clau en l'autisme. Aquests avanços conjuntament amb la detecció precoç, permetran progressar en el diagnòstic i tractament d'aquest trastorn i garantir que aquests infants tinguin una millor qualitat de vida.

 

Cal unir els esforços i els recursos disponibles per a fer front al trastorn que afecta un de cada 166 infants catalans i és, en aquest sentit, molt important el suport mutu i aliances establertes entre diferents institucions sanitàries i fundacions.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat