Notícies

1 d'abril de 2008 - Informació general

El Pais publica els resultats de l'estudi realitzat per un equip d'investigadors de l'IAPS sobre l'ansietat

El Pais publica els resultats de l'estudi realitzat per un equip d'investigadors de l'IAPS sobre l'ansietat

L'estudi demostra que patir Trastorns d'Ansietat s'associa de forma significativa amb la presència d'algunes malalties orgàniques

"Ya no tiene sentido contemplar de forma separada las enfermedades psiquiátricas y las enfermedades somáticas", afirma Antoni Bulbena, director de l'Institut d'Atenció Psiquiàtrica de l'Hospital del Mar, a El Pais. Aquesta és la base de l'estudi realitzat per l'equip d'investigadors liderat pel Dr. Bulbena sobre 410 pacients afectats per diferents trastorns d'ansietat, amb l'objectiu d'investigar si existeix o no relació entre les malalties psiquiàtriques i les malalties comunament denominades "orgàniques" o somàtiques.

Els resultats, publicats a la revista Medicina Clínica, han estat contundents: sí existeix relació entre tots dos grups de malalties i, a més a més, es demostra que patir, per exemple, agorafòbia o trastorns de pànic, s'associa i de forma significativa, amb la presència de patologies cardíaques, respiratòries, digestives, osteomusculars, neurològiques, dermatològiques o genitourinàries.

 

Tal i com comenta el Dr. Bulbena, el 70% dels pacients amb trastorns d'ansietat pateixen manifestacions orgàniques a la pell i en les articulacions degut a la presència d'un tipus concret de colàgen més laxe i flexible que el normal.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat