Notícies

27 de març de 2008 - Informació general

Ajuts de Recerca Jordi Gras per a Residents de l'IMAS

Ajuts de Recerca Jordi Gras per a Residents de l'IMAS

Convocatòria 2008

La Comissió de Docència de l'IMAS du a terme des de 1993 una iniciativa adreçada als residents de l'IMAS que finalitzen el seu període de formació, per tal que s'incorporin a projectes de recerca vigents i dirigits per un investigador de l'IMAS. A partir d'aquest any, i en reconeixement a la trajectòria científica de l'immunòleg Dr. Jordi Gras, que fou Director de l'IMIM en el període 1950-1985 i que va morir el passat 30 de novembre de 2007, aquests ajuts passen a denominar-se "Ajuts de Recerca Jordi Gras per a Residents de l'IMAS".

El Dr. Jordi Gras era doctor en Medicina i Farmàcia per la Universitat de Madrid, especialista en immunologia. Fou cap dels laboratoris de bioquímica d'una de les clíniques mèdiques de la Facultat de Medicina de Barcelona, on va ser professor adjunt de bioquímica i fisiologia. Va ser també cap de la secció d'immunoquímica de l'Hospital del Mar i director de l'IMIM entre 1950 i 1985, juntament amb el Dr. Amadeo Foz.

 

El Dr. Gras va escriure més de cent cinquanta articles de recerca i va escriure diversos llibres, entre els quals destaquen "Fonaments de bioquímica mèdica". Va rebre la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (1983) i el Premi d'Investigació Ciutat de Barcelona (1985).

 

Entre els anys 60-70, sota la seva direcció, l'IMIM es va consolidar com a centre de recerca i docència formant els millors especialistes de Barcelona en bioquímica, bacteriologia i malalties infeccioses, dirigint nombroses tesis doctorals i publicant treballs de recerca d'importància mundial.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat