Notícies

12 de març de 2008 - Informació general

Els trasplantaments d'òrgans a Catalunya augmenten un 11%

Els trasplantaments d'òrgans a Catalunya augmenten un 11%

L'augment més significatiu és el del trasplantament pulmonar, que creix un 59% respecte a l'any 2006

Segons ha informat la Generalitat, a Catalunya s'ha produït un augment global dels trasplantaments d'òrgans d'un 11%. L'augment més significatiu és el del trasplantament pulmonar, que creix un 59% respecte a l'any 2006, seguit d'un creixement del 15% del trasplantament renal.

Algunes llistes d'espera disminueixen per primer cop en els darrers anys, un 5% per a trasplantament renal, i un 25% per a trasplantament pulmonar. El nombre de donants vàlids augmenta un 10%, tant en el cas de mort encefàlica com en el de cor aturat.

 

El procés donació-trasplantament es duu a terme als 23 centres autoritzats a Catalunya per a l'obtenció i el trasplantament d'òrgans i teixits i als 135 centres de trasplantament de tot tipus de teixits.

 

Els centres de trasplantament de Catalunya reben pacients de tot Espanya en un percentatge del 10% de la llista d'espera i per a trasplantament de ronyó i fetge, i constitueixen un 70% de la llista de trasplantament de pàncrees. Un 8% dels donants han estat persones d'altres països.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat