Notícies

9 de juliol de 2024 - Informació general

La European Opiate Addiction Treatment Association premia la trajectòria de la Dra. Francina Fonseca

La European Opiate Addiction Treatment Association premia la trajectòria de la Dra. Francina Fonseca

Ha rebut l'EUROPAD "Chimera" Award en el marc del congrés de l'entitat que s'ha celebrat a Lisboa, a Portugal. D'aquesta manera es reconeix el seu compromís a la lluita contra les addiccions i amb les persones drogodependents.

La Dra. Francina Fonseca, directora del Procés d'Addiccions de l'Institut de Salut Mental de l'Hospital del Mar, ha rebut l'EUROPAD "Chimera" Award, The Alessandro Tagliamonte Award, en el 16è congrés de la European Opiate Addiction Treatment Association, celebrat del 28 al 30 de juny a Lisboa. Aquest premi reconeix la tasca de la Dra. Fonseca per vèncer l'addicció a les drogues i, a la vegada, el seu compromís amb els pacients amb una addicció, una autèntica quimera, un monstre mitològic però, a la vegada, un somni al qual perseguir, com fa la responsable d'addiccions de l'Hospital del Mar, fet que dona nom al guardó.

Francina_Fonseca

La Dra. Francina Fonseca

D'aquesta manera, es converteix en la tercera professional de l'Estat en rebre aquest premi. Precisament, una altra de les guanyadores d'aquest reconeixement és la Dra. Marta Torrens, a qui la Dra. Fonseca ha rellevat al capdavant del tractament de les addiccions a l'Hospital del Mar.

 

En el mateix congrés, un treball presentat per l'equip del CAS Barcelona de l'Institut de Salut Mental de l'Hospital del Mar ha obtingut el premi Luca Rovai Award al millor pòster de recerca. El guardó ha estat per un estudi sobre els pacients en tractament al centre amb addicció al fentanil, amb una majoria de dones amb depressió concomitant i trastorns per dolor relacionats amb dolor neuropàtic i fibromiàlgia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat