Notícies

2 de juliol de 2024 - Informació general

L'Hospital del Mar posa en marxa la Unitat Funcional Cardiorenal

L'Hospital del Mar posa en marxa la Unitat Funcional Cardiorenal

En formen part els serveis de Cardiologia i de Nefrologia. L'objectiu és millorar l'atenció i l'abordatge clínic integral dels pacients amb síndrome cardiorenal, garantint una atenció personalitzada. Està demostrada l'estreta relació entre la malaltia renal avançada i els problemes cardíacs.

La malaltia renal és una de les comorbiditats més habitual en els pacients amb insuficiència cardíaca, i viceversa, i s'associa a pitjor pronòstic i incertesa sobre el monitoratge i l'abordatge terapèutic. Per optimitzar l'assistència, la docència i la recerca en aquest ampli espectre de pacients, s'han creat les unitats cardiorenals. Ara, els serveis de Cardiologia i de Nefrologia de l'Hospital del Mar han sumat esforços per millorar l'atenció en aquest camp amb la creació de la nova Unitat Funcional Cardiorenal.

Equip_Unitat_Cardiorenal

Membres de l’equip de la Unitat Funcional Cardiorenal

Les doctores Sonia Ruiz, metgessa adjunta del Servei de Cardiologia, i Clara Barrios, metgessa adjunta del Servei de Nefrologia, coordinen aquesta nova unitat. L'equip mèdic el completen Sandra Valdivielso, Jimena del Risco i Ronald Morales. Es crea un nou circuit assistencial per millorar l'atenció i l'abordatge clínic integral dels pacients amb síndrome cardiorenal, oferint una continuació assistencial i capacitat de resposta, adaptant-se al pacient. La participació dels equips d'infermeria dels dos serveis és imprescindible per a garantir l'èxit d'aquest tipus de seguiments.

Dins la població de pacients de l'Hospital del Mar amb malaltia renal avançada hi ha una alta prevalença, del 40%, i incidència, del 15%, d'insuficiència cardíaca. I la incidència de malaltia renal avançada en persones amb insuficiència cardíaca, arriba a l'11%. En un futur, a més, s'intentarà ampliar l'atenció a pacients amb malaltia renal menys avançada, però risc cardíac i als pacients trasplantats de ronyó en llista d'espera.

L'objectiu de les coordinadores de la unitat és sol·licitar l'acreditació d'unitat cardiorenal especialitzada, SEC-EXCELENTE, seguint el model proposat per la Sociedad Española de Cardiología i la Sociedad Española de Nefrología.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat