Notícies

28 de juny de 2024 - Informació general

L'Hospital del Mar posa en marxa un protocol d'actuació per a l'atenció de l'assetjament o la violència contra les persones LGTBIQ+

L'Hospital del Mar posa en marxa un protocol d'actuació per a l'atenció de l'assetjament o la violència contra les persones LGTBIQ+

28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

El protocol estableix un circuit únic i específic per a la identificació, intervenció i resolució de situacions d'assetjament, violència i/o discriminació contra les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals en l'àmbit laboral.

L'Hospital del Mar i els seus centres associats disposen d'un protocol d'actuació per a l'atenció de l'assetjament o la violència contra les persones LGTBIQ+, iniciativa que respon tant a la seva obligació, com a la seva voluntat d'adoptar mesures eficaces de gestió per a l'atenció de l'assetjament o la violència per raó de sexe, orientació sexual, identitat sexual o expressió de gènere.

La institució declara novament, la Tolerància Zero a qualsevol situació d'assetjament o violència  en el lloc de treball.

El protocol ha estat elaborat de forma conjunta amb els Comitès de Seguretat i Salut i  els Comitès d'Igualtat de l'Hospital del Mar i d'Imatge Mèdica Intercentres (IMI). El document estableix un circuit únic i específic que cal seguir en el supòsit d'un presumpte cas d'assetjament o violència contra una persona LGTBIQ+, per tal de poder-lo identificar, intervenir i resoldre.

L'Hospital del Mar i Imatge Mèdica Intercentres (IMI), participen dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que marca l'Agenda 2030 de Nacions Unides, així com les directrius que estableix l'Article 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans sobre la garantia dels drets de les persones, i en especial la Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGTBIQ+, havent integrat en el seu Pla Estratègic 2021-2025 de l'Hospital del Mar, en el seu primer eix, el foment de les polítiques d'inclusió, conciliació i entorns laborals saludables.

 

Aplicació del protocol

El protocol ja és d'activació en cas de detecció de possibles casos d'assetjament i/o violència contra les persones LGTBIQ+ que treballin a l'Hospital del Mar i als seus centres associats o a empreses que hi prestin els seus serveis. Hi pot recórrer qualsevol persona que cregui ser víctima d'una d'aquestes situacions o que en tingui coneixement, així com les organitzacions sindicals. L'empresa també pot actuar d'ofici.

La denúncia es pot presentar a la Direcció de Recursos Humans, al Servei de Prevenció, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o als delegats i delegades de prevenció. En tot moment es garantirà el respecte i protecció a les persones implicades, la confidencialitat i la diligència i celeritat del procés, així com la possibilitat d'audiència i tracte just. L'objectiu és la restitució de les víctimes, la protecció de la seva salut i la prohibició de represàlies, amb totes les garanties jurídiques.

 

A l'Hospital del Mar diem no a la LGTBIfòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat