Notícies

25 de juny de 2024 - Informació general

La reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria premia un treball de l'Hospital del Mar

La reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria premia un treball de l'Hospital del Mar

El Servei de Pediatria ha rebut el premi a la millor comunicació oral llarga per un treball sobre l'increment d'intents autolítics en població pediàtrica després de la pandèmia de la COVID-19.

Un treball presentat per la Dra. Mar Sabater Garcia amb el suport de la Dra. Jessica Acosta Cabello, metgesses residents de tercer any del Servei de Pediatria, ha rebut el premi a la millor comunicació oral llarga a la 28 reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria, celebrat a Girona els dies 14 i 15 de juny. Es tracta de l'estudi 'Comparació de les consultes per Intents autolítics en població pediàtrica abans i després de la pandèmia per SARS-CoV-2 a urgències'.

Premi_congres_Pediatria

Les doctores Mar Sabater i Jessica Acosta

El treball ha descrit i comparat les característiques dels intents d'autòlisi en pacients menors de 17 anys atesos a urgències de pediatria de l'Hospital del Mar abans i després de la pandèmia de la COVID-19. L'estudi conclou que les consultes per aquest motiu s'han incrementat després de l'any 2020, fins a 3,4 vegades, amb un augment de la intencionalitat i antecedents de trastorns de conducta i d'ansietat.

Premi_congres_Pediatria

Per aquest motiu, es recomana reforçar la prevenció i reforçar els recursos en salut mental en la població pediàtrica, així com un abordatge multidisciplinari. Cal recordar que en el grup d'edat dels 15 als 29 anys, el suïcidi és la segona causa de mort, només superada pel càncer.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat