Notícies

21 de junio de 2024 - Informació general

La Unitat Multidisciplinària del Son rep la màxima acreditació de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica

La Unitat Multidisciplinària del Son rep la màxima acreditació de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica

Ha estat acreditada com a Unitat d'Alta Complexitat amb criteris d'Excel·lència.

La Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) ha atorgat el màxim nivell d'acreditació a la Unitat Multidisciplinària del Son de l'Hospital del Mar. És el d'Unitat d'Alta Complexitat amb criteris d'Excel·lència. Fins ara, tenia l'acreditació d'Alta Complexitat.

Unitat_Son

Membres de la Unitat del Son

Per obtenir aquesta acreditació, s'ha valorat l'activitat assistencial, en relació amb el volum d'activitat i la seva complexitat. També s'han tingut en compte aspectes de gestió i de qualitat assistencial, així com de docència, de formació continuada i de recerca. S'ha destacat la multidisciplinarietat de la unitat, formada per especialistes de diferents serveis, fet que permet oferir un procés de diagnòstic i terapèutic personalitzat per a cada pacient.

La unitat la formen la Dra. Núria Grau, com a coordinadora, i la Dra. Maria Guadalupe Silveira, totes dues del Servei de Pneumologia. També pel Dr. Ion Álvarez, del Servei de Neurologia, la Dra Paula Mackers, del Servei d'Otorrinolaringologia, i la Dra. Araceli Caballero, del Servei de Pediatria. Mercè Minoves és la infermera gestora de casos, i Esther Crez, Javier Serrano, Sandra Montoro i Alfred Freixas, formen part de l'equip d'infermeria i tècnics de son, així com Sandra Urbano, supervisora d'infermeria.

Els trastorns del son són molt prevalents, tot i presentar un elevat nivell d'infradiagnòstic. Es tracta d'una de les consultes més habituals en la població general, amb un elevat impacte en la qualitat de vida i en la morbimortalitat de les persones afectades. Cal assolir un diagnòstic acurat per poder oferir l'estratègia terapèutica més adequada a cada cas.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat