Notícies

20 de juny de 2024 - Informació general

La Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil premia un estudi de l’Hospital del Mar

La Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil premia un estudi de l’Hospital del Mar

Un treball de l'equip de l'Hospital de Dia Infantil i Juvenil Litoral Mar ha guanyat el primer premi a la millor comunicació a la 19a Reunió Anual de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil, celebrada a Barcelona el passat 11 de juny.

Un treball per identificar factors predictors de millora en ingrés en un hospital de dia, portat a terme per l'equip de l'Hospital de Dia Infantil i Juvenil Litoral Mar, ha estat distingit amb el primer premi a la millor comunicació a la Reunió Anual de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil. El treball 'Predictors de la millora clínica en un Hospital de Dia d'Adolescents amb problemes de salut mental', el signen Ana Vilar, Santiago Batlle, Anna Guerrero, Claudia Pérez, Iciar Ezquiaga, Ana Maria Rodríguez, Raquel Santana, Irina Tomàs, Marta Biempica, Kirsty Garcia i Luis Miguel Martín.

Premi_infantojuvenil

L'estudi conclou que el percentatge d'assistència al servei és una variable decisiva, per sobre d'altres factors, en la predicció de l'evolució favorable. També que, a més percentatge d'assistència al grup psicoeducatiu, hi ha una menor percepció de les dificultats en el menor, fet que porta els autors a recomanar treballar l'adherència i la inclusió de les famílies. A la vegada, hi ha relació entre una major duració de l'ingrés i nivells més elevats d'estrès parental, per la qual cosa cal optimitzar la durada del tractament.

El treball també indica el fet que la gravetat inicial, mesurada a través del nombre de temptatives autolítiques prèvies, és un predictor de la millora. Això podria suggerir la necessitat de reservar les intervencions d'Hospital de Dia Infantil i Juvenil, d'alta intensitat, als casos de més complexitat.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat