Notícies

17 de juliol de 2024 - Informació general

La Societat Catalana de Neurologia premia un treball del Servei de Neurologia i la Fundació ASPACE Catalunya

La Societat Catalana de Neurologia premia un treball del Servei de Neurologia i la Fundació ASPACE Catalunya

Es tracta d'un estudi que avalua els factors de risc cardiovascular en adults amb discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral. Aquest premi posa en valor la col·laboració entre les dues entitats per fer el seguiment de les persones integrades a la fundació.

Un estudi de l'Hospital del Mar i la Fundació ASPACE ha rebut el premi a la millor comunicació oral a la reunió anual de la Societat Catalana de Neurologia, celebrada el passat mes de maig. El treball reconegut ha estat liderat pels doctors Bernat Bertran i Isabel Fernández, del Servei de Neurologia de l'hospital i responsables de portar a terme el conveni de col·laboració entre les dues entitats.

Bernat Bertran i Isabel Fernández

Bernat Bertran i Isabel Fernández

L'estudi ha avaluat els factors de risc cardiovascular en el col·lectiu al qual es fa seguiment a la Fundació ASPACE. Es tracta de persones adultes amb discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral. S'han revisat les dades analítiques dels últims dos anys, de tensió arterial i índex de massa corporal, així com tractaments i diagnòstics i altres variables de 272 pacients.

Tot i que la literatura científica publicada en aquest camp indica que haurien de presentar un augment del risc de desenvolupar malalties cardiovasculars en comparació amb la població general, el treball premiat mostra que no és així a la cohort estudiada. Això porta els autors a apuntar que un seguiment adequat en una unitat especialitzada podria millorar el control del risc cardiovascular en aquesta població.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat