Notícies

12 de juny de 2024 - Informació general

El Dr. Fernando Marqués és el president de la Sociedad Española de Cirugía de Cadera

El Dr. Fernando Marqués és el president de la Sociedad Española de Cirugía de Cadera

Ocuparà el càrrec en el període 2024-2026. Fins ara, el Dr. Marqués era vicepresident de l'entitat.

El cap de la Unitat de Maluc del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital del Mar, el Dr. Fernando Marqués, ha estat elegit com a president de la Sociedad Española de Cirugía de Cadera. Ho ha estat al congrés de l'entitat, celebrat a Saragossa els dies 6 i 7 de juny. El Dr. Marqués ocupava fins ara la vicepresidència de la societat.

SECCA_Dr_Marques

En el seu mandat, el nou president vol apostar per afrontar el canvi generacional al camp de la cirurgia de maluc, així com millorar l'educació mèdica, potenciant els intercanvis i fellowships, i la relació amb la indústria. També donar suport a guies clíniques i treballs multicèntrics, la promoció d'innovacions tecnològiques tant en programari com en robòtica i incrementar la publicació de treballs a la revista de la societat.

El Dr. Marqués també vol promoure la relació amb altres societats quirúrgiques i la troncalitat de la Sociedad Española de Cirugía de Cadera. Un altre aspecte que es vol potenciar durant la seva presidència és les activitats altruistes amb països en vies de desenvolupament.

 

Premi a la millor comunicació

En el marc del congrés, l'estudi 'Estudio Prospectivo comparativo randomizado con el uso del cotilo de doble movilidad modular vs convencional en la artroplastia primaria de cadera', també presentat pel Dr. Marqués, va obtenir el premi a la millor comunicació lliure. Es tracta d'un estudi prospectiu comparat aleatoritzat que ha comparat els resultats obtinguts en un centenar de pacients intervinguts d'artroplàstia total de maluc fent servir dues tècniques, cotils de doble mobilitat o parells de fricció convencionals.

SECCA_Dr_Marques

Els resultats indiquen que no hi ha diferències significatives entre els dos abordatges en relació amb la qualitat de vida ni dolor ni altres escales a mitjà termini.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat