Notícies

10 de juny de 2024 - Informació general

L’Hospital del Mar lidera el programa de Vigilància Epidemiològica de les Intoxicacions Agudes als Serveis d’Urgències

L’Hospital del Mar lidera el programa de Vigilància Epidemiològica de les Intoxicacions Agudes als Serveis d’Urgències

Es tracta d'una iniciativa de la Fundación Española de Toxicología. Hi participen 35 hospitals de tot l'Estat, amb l'objectiu de disposar d'un registre epidemiològic que permeti detectar les principals causes d'intoxicació aguda que arriben als serveis d'urgències i definir així les estratègies d'intervenció adequades a cada cas.

El passat 28 de febrer es va posar en marxa el programa de Vigilància Epidemiològica de les Intoxicacions Agudes als Serveis d'Urgències, l'Epitox, una iniciativa de la Fundación Española de Toxicología. Hi participen 35 hospitals de tot l'Estat. Aquest projecte amplia l'existent sobre contactes amb productes químics, en afegir-hi tota la resta de substàncies tòxiques, com ara l'alcohol, drogues d'abús il·legals, fàrmacs, i altres.

Equip_registre_intoxicacions

L’equip de l’Hospital del Mar

Tenir una base unificada per tot l'estat permet tenir dades fidedignes de l'epidemiologia de les intoxicacions agudes a l'Estat i comparar l'epidemiologia de cada territori. Es podrà conèixer quines intoxicacions són més prevalents a l'àmbit estatal, autonòmic i local, i quins canvis es produeixin en el temps. També servirà com a alerta epidemiològica en poder detectar l'aparició de possibles noves substàncies d'abús i, per tant, poder planificar les estratègies més adients per fer-hi front.

Els coordinadors nacionals del projecte són la Dra. Ana Ferrer, presidenta de la Fundación Española de Toxicología Clínica, el Dr. August Supervia, metge adjunt del Servei d'Urgències i coordinador de la Unitat de Toxicologia de l'Hospital del Mar, en col·laboració amb els doctors Pablo Navarro i Alma Palomino, del Servei d'Urgències, i la Dra. Amaia Bilbao, del Servei de Pediatria, i la Dra.Francisca Córdoba, del Grup de toxicologia del Servei d'Urgències de l'Hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat