Notícies

31 de maig de 2024 - Informació general

Treballar per ajudar a les persones amb trastorns mentals a deixar de fumar

Treballar per ajudar a les persones amb trastorns mentals a deixar de fumar

Dia Mundial Sense Tabac

La meitat de les morts en aquesta població estan relacionades amb el consum de tabac. L'Hospital del Mar s'ha sumat al manifest impulsat per la Xarxa d'Hospitals Sense Fum per a reduir la prevalença del tabaquisme en aquesta població, que pot arribar al 80% en les persones amb trastorns mentals greus hospitalitzades.

El tabac està relacionat amb la mort de la meitat de les persones amb diagnòstic de trastorn mental. De fet, la seva esperança de vida és fins a vint anys menor que la de la població general, a causa de malalties causades o agreujades pel tabac. Per això, coincidint amb aquest 31 de maig, amb el Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l'Organització Mundial de la Salut i amb la Setmana sense Fum, impulsada per la Xarxa d'Hospitals sense Fum, s'ha donat a conèixer el manifest 'La necessitat d'abordar el tabac en l'àmbit de la salut mental', al qual s'ha sumat l'Hospital del Mar.

 

Històricament, s'ha vist l'addicció al tabac en les persones amb un trastorn mental com un mal menor o un mal hàbit, sense tenir en compte l'impacte en la salut general dels pacients i ignorant que les intervencions psicològiques i farmacològiques per deixar de fumar també són efectives en aquest col·lectiu. Tot i això, tenen menys probabilitats de rebre ajuda efectiva per deixar de fumar. Per aquest motiu, el manifest, que compta amb el suport d'una trentena d'entitats, aposta per oferir-los ajuda de forma sistemàtica i normalitzada com a forma d'impactar en la seva salut i qualitat de vida, reclamant que es converteixi en una part integral de la cartera de serveis dels centres sanitaris amb unitats de salut mental.  

Podeu llegir el manifest aquí 

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat