Notícies

22 de maig de 2024 - Informació general

Beca de la Societat Catalana de Neurologia per a un projecte de recerca de l’Hospital del Mar

Beca de la Societat Catalana de Neurologia per a un projecte de recerca de l’Hospital del Mar

Es tracta d'un projecte per a analitzar la viabilitat de l'estimulació de la via motora amb estimulació transcranial en pacients amb esclerosi lateral amiotròfica. Ha rebut una ajuda de 20.000 euros de la societat, que s'ha lliurat en el marc de la XXVIII reunió anual de l'entitat.

La Societat Catalana de Neurologia ha atorgat la seva Beca Fundació SCN 2024 al Dr. Sergi Vidal Notari, metge resident del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar, per un projecte de recerca del servei. Dotada amb 20.000 euros, ha de permetre desenvolupar un estudi que analitzarà la viabilitat de la modulació de la via motora en persones amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA) fent servir un equip d'estimulació transcranial per polsos. El lliurament va tenir lloc a la XXVIII reunió anual de la societat, celebrada al World Trade Center de Barcelona.

Beca_ELA

El Dr. Vidal Notari a l’acte de lliurament de la beca

El treball es basarà en les capacitats de l'aparell NEUROLITH d'estimulació transcranial per polsos, un tipus de teràpia de neuromodulació no invasiva que permet modular, gràcies a ones mecàniques ultracurtes, l'activitat neuronal. En altres patologies, com ara l'Alzheimer o el Parkinson, ha mostrat capacitat per a reduir la progressió de la malaltia. Per comprovar la seva utilitat en ELA, el Servei de Neurologia posarà en marxa un estudi aleatoritzat amb pacients reclutats a la Unitat d'ELA de l'Hospital del Mar, a qui es farà un seguiment del tractament durant dotze mesos.

En aquest sentit, el Dr. Vidal Notari ha assegurat que "en aquesta època en què és tan difícil trobar finançament per a nous projectes de recerca, qualsevol ajuda és fonamental. Més en patologies com l'ELA, on hi ha un marge tan gran de millora en la qualitat de vida dels nostres pacients".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat