Notícies

13 de maig de 2024 - Informació general

Les infermeres de l’Hospital del Mar, preparades per liderar

Les infermeres de l’Hospital del Mar, preparades per liderar

Jornada del Dia Internacional de la Infermera 2024. Les nostres infermeres. El nostre futur.

La Direcció Infermera de l'Hospital del Mar ha celebrat el 13 de maig la Jornada del Dia Internacional de la Infermera, amb la qual es commemora el naixement de Florence Nightingale. Una trobada que ha servit per analitzar les dades del darrer informe del Consell Internacional d'Infermeres (CIE), així com per conèixer els projectes innovadors més enllà de l'hospital en el qual treballen les infermeres de l'Hospital del Mar.

Jornada_Infermera_2024

La Directora Infermera del centre, la Dra. Paloma Garcimartín, ha obert la jornada desgranant alguns dels punts principals de l'informe del CIE d'aquest any, centrat en el poder econòmica de les cures i el paper crucial de les infermeres en la creació de prosperitat. En aquest sentit, la presidenta del consorci de l'Hospital del Mar, Marga Esteve, ha volgut destacar que la jornada "és un dia per posar en valor la nostra feina, el nostre dia a dia i el nostre futur". També que "cal un replanteig de tots els dispositius assistencial, no podem perdre la nostra sanitat, un pilar fonamental del benestar. Hem de cuidar les nostres infermeres. Som les líders de les cures".

Jornada_Infermera_2024

La jornada ha comptat amb dues taules de debat. A la primera s'ha tractat l'informe Triple Impacte i com el desenvolupament de la infermeria millora la salut i promou la igualtat de gènere i el creixement econòmic. La infermera Prisa Gilabert, infermera sènior de l'Hospital del Mar i del sindicat SATSE, ha explicat que les infermeres "treballem amb dedicació i força, però també amb adaptabilitat i empatia. Som imprescindibles, tenim molt de potencial i som el futur". La infermera del Servei d'Urgències de l'Hospital Clínic, Meritxell Cascán, ha afegit que "durant la pandèmia vam fer el que havíem de fer, tenir cura de les persones. Però no ho vam saber explicar i no vam tenir tota la visibilitat. Ens hem de creure tot el potencial que tenim i ens hem d'apoderar".

Jornada_Infermera_2024

D'altra banda, Gemma Espigares, gerent del Centre MQ de Reus, ha respost la pregunta sobre què es pot fer diferent, apuntant que "el lideratge de les nostres organitzacions va de cuidar la gent. El lideratge del futur serà el que cuida els equips, i això ho sabem fer". En aquest sentit, Assumpció Laïlla, infermera i diputada al Parlamen, ha assegurat que "tenim la informació, tenim la capacitat, tenim l'expertesa, tenim referents i, per tant, podem liderar. Ens ho hem de creure i treballar l'autoestima".

Jornada_Infermera_2024

A la mateixa taula, la Marta Villanueva, regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat de l'Ajuntament de Barcelona, ha apuntat que "el codi postal determina molt la salut de la població. S'han de reforçar els equips i augmentar els programes de salut. La complexitat d'aquests barris és gran, la resposta ha de ser en equip". La segona taula de debat ha permès conèixer els projectes que porten a terme les infermeres de l'Hospital del Mar fora del centre i els seus projectes innovadors, en salut mental, hospitalització a domicili, infermeria escolar, ferides i salut sexual i reproductiva.

Jornada_Infermera_2024

La jornada l'ha tancat el Dr. Jaume Raventós, Director Gerent de l'Hospital del Mar, que ha destacat la importància de l'assistència i la formació de les infermeres. Així, ha volgut animar a les infermeres de la institució a  "continuar canviat, us animo i us dono les gràcies per tota la dedicació que teniu".

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat