Notícies

13 de maig de 2024 - Informació general

Primera cirurgia toràcica per via robòtica a l’Hospital del Mar

Primera cirurgia toràcica per via robòtica a l’Hospital del Mar

Es va portar a terme el passat 29 d'abril, en un pacient amb una lesió tumoral al pulmó. Es recupera de forma satisfactòria de la intervenció.

L'equip del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica de l'Hospital del Mar i de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha portat a terme la primera lobectomia pulmonar per via robòtica a l'Hospital del Mar, fent servir el robot Da Vinci Xi. La intervenció es va portar a terme el passat 29 d'abril en un pacient amb una lesió tumoral al pulmó. La cirurgia va culminar amb èxit i el malalt es recupera de forma satisfactòria.

Cirurgia_robòtica_pulmó

El director del servei, el Dr. Juan Carlos Trujillo-Reyes, apunta que la cirurgia robòtica "és una excel·lent alternativa de cirurgia mínimament invasiva, ja que ens aporta més capacitat de moviment a l'interior del pacient, gràcies a les capacitats del robot Da Vinci Xi i, a la vegada, una millor visió". Una de les novetats de la intervenció és la utilització de només dos punts d'accés dels braços del robot al cos del pacient, fet que redueix de forma substancial el dolor postoperatori.

Cirurgia_robòtica_pulmó

Aquest tipus d'abordatge permetrà la resecció mínimament invasiva en casos complexes, sobretot en cirurgia oncològica, en persones en situació de fragilitat, substituint la cirurgia oberta. Això permet reduir les possibles complicacions associades a la intervenció quirúrgica i en facilita la recuperació. L'equip del Servei de Cirurgia Toràcica apunta que es podran intervenir per aquesta via entre trenta i quaranta pacients cada any.

Cirurgia_robòtica_pulmó

Equip responsable de la intervenció

La segona cirurgia amb aquesta tècnica es va portar a terme el 6 de maig.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat