Notícies

29 de novembre de 2007 - Guardons

Dos projectes sobre el dolor crònic del Servei d'Anestesiologia de l'Hospital del Mar i un de l'IMIM aconsegueixen beca de La Marató de TV3 del 2006

Dos projectes sobre el dolor crònic del Servei d'Anestesiologia de l'Hospital del Mar i un de l'IMIM aconsegueixen beca de La Marató de TV3 del 2006

Han estat presentats més de 80 projectes d'investigació

El Patronat de La Fundació La Marató de TV3 ha decidit finançar dos projectes sobre el dolor crònic presentats pel Servei d'Anestesiologia de l'Hospital del Mar i un presentat per l'IMIM. Es tracta del projecte "Cronificació del dolor després de la cirurgia d'hèrnia inguinal, mamella i cardiotoràcica: anàlisi dels factors predictius i associació amb polimorfismes genètics" que compta amb el Dr. Antonio Montes com a principal investigador i el projecte presentat per la Dra. Margarita Puig titulat "Dolor crònic postquirúrgic. Implicació dels sistemes de la dinorfina i encefalines, i prevenció mitjançant teràpia gènica". El projecte de l'IMIM guardonat amb la beca i presentat pel Dr. Joaquim Gea és "Fibromiàlgia: relacions entre els símptomes i fenòmens moleculars locals (expressió de citocines i estrès oxidatiu) en els músculs". 

Un total de 28 projectes de recerca sobre el dolor –dels 81 que es van presentar- han estat guardonats amb una beca d'aquesta fundació que farà possible dur a terme importants avenços per combatre el dolor crònic. L'avaluació d'aquests projectes ha estat gestionada per l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques i ha comptat amb la participació de 92 científics d'àmbit internacional especialitzats en dolor crònic, que han estudiat rigorosament la seva qualitat, metodologia i rellevància mèdica.

 

El lliurament dels diplomes acreditatius es farà el proper dilluns 3 de desembre en un acte acadèmic que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. L'acte estarà presidit per la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, i també comptarà amb la presència del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat