Notícies

29 de novembre de 2007 - Notes de Premsa

L'Hospital del Mar realitza la retransmissió en directe de dues complexes intervencions coronàries

L'Hospital del Mar realitza la retransmissió en directe de dues complexes intervencions coronàries

En el marc del Congrés-Curs TEAM 2007 (Teràpia Endovascular i Miocàrdica)

El dia 29 de novembre es farà una retransmissió en directe de casos en viu de complexes intervencions en malaltia coronària des de l'Hospital del Mar de Barcelona, en el marc del Congrés-Curs TEAM 2007 (Teràpia Endovascular i Miocàrdica) que se celebra a Madrid del 28 al 30 d'aquest mes. El Dr. Shigeru Saito, màxima autoritat mundial en el tractament de les oclusions coronàries cròniques, i cap del Departament de Cardiologia i del Laboratori d'Hemodinàmica de l'Hospital Shonan Kamakura (Kamakura, Japó), serà el metge encarregat de dur a terme aquestes intervencions des del Laboratori d'Hemodinàmica Cardíaca de l'Hospital del Mar.

El Curs TEAM 2007 (Curs Internacional teòrico-pràctic de Teràpia Endovascular i Miocàrdica), que se celebra a l'Hotel Meliá Castilla de Madrid del 28 al 30 de novembre, està co-organitzat pel Servei de Cardiologia Intervencionista de l'Hospital del Mar de Barcelona, pel Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Gregorio Marañón de Madrid, i per l'Àrea de Cardiologia del Complex Hospitalari Universitari de Vigo. El contingut general del congrés-curs TEAM 2007 tractarà sobre simpòsiums temàtics, on es posaran al dia els grans temes clínics i de teràpia endovascular o miocàrdica, conferències i debats impartits per grans experts, sessions de presentacions de casos pràctics, sessions clíniques i casos en viu. Durant el Curs, es realitzaran un total de 22 casos amb transmissió directe a l'auditori de l'Hotel Melià Castilla. A més a més de l'Hospital del Mar de Barcelona, es transmetran casos des d'hospitals de Madrid, Nova York, Seigburg (Alemanya) i Lisboa.

 

Durant la retransmissió del proper dijous el Dr. Shigeru Saito realitzarà a l'Hospital del Mar la intervenció de dos casos de malaltia coronària molt complexa, amb la col·laboració de la Dra. Fina Mauri de l'Hospital Germans Trias i Pujol i del Dr. Faustino Miranda de l'Hospital del Mar. Un dels casos serà una oclusió coronària crònica, i l'altre una malaltia molt difusa i calcificada d'una altra artèria coronària. El doctor Shigeru Saito és un dels cardiòlegs intervencionistes més importants del món, amb grans aportacions en el terreny del tractament de les oclusions coronàries cròniques i en el desenvolupament de la coronariografia per via transradial, a més d'altres contribucions importants.

 

El Grup TEAM

El Grup TEAM està format per: Antoni Serra, de l'Hospital del Mar de Barcelona, Eulogio García i Francisco Fernández-Avilés, de l'Hospital Universitari Gregorio Marañón, i per Andrés Íñiguez, de l' Hospital Meixoeiro. El Dr. Antoni Serra és cap de Cardiologia Intervencionista del Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar, membre de la Societat Espanyola de Cardiologia, entre altres Societats, i ha col·laborat en més de 250 treballs científics. El Dr. Eulogio García es especialista en Cardiologia pediàtrica, i té més de 600 contribucions científiques en diferents publicacions. El Dr. Fernández-Avilés és cap del servei de Cardiologia de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón, i les seves contribucions científiques se centren principalment en la reperfusió miocàrdica intervencionista, síndrome coronari agut i teràpia cel·lular. El Dr. Íñiguez dirigeix la Unitat Intervencionista i l' Àrea de Cardiologia de l'Hospital Universitari de Vigo i les seves principals àrees de recerca són la Cardiologia Intervencionista, la Cardiopatia isquèmica i l'anàlisi de costos i costos/efectivitat.

 

El passat mes de maig el Grup TEAM va celebrar a l'Hospital del Mar un Workshop sobre la Optimització del tractament de revascularització percutània en pacients diabètics.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat