Notícies

23 de novembre de 2007 - Guardons

L'Hospital del Mar i de l'Esperança guardonats per segon any consecutiu en els premis Hospitals TOP 20. També s'ha premiat el servei de Pneumologia amb el Benchmarks de l'Àrea de Respiratori

L'Hospital del Mar i de l'Esperança guardonats per segon any consecutiu en els premis Hospitals TOP 20. També s'ha premiat el servei de Pneumologia amb el Benchmarks de l'Àrea de Respiratori

IASIST ha presentat el programa "Top 20: los mejores hospitales" i el Benchmarks de l'Àrea de Respiratori

L'Hospital del Mar i de l'Esperança, han quedat per segon any consecutiu, en els primers llocs dins el rànquing dels millors hospitals amb especialitats de referència, categoria que inclou aquells hospitals generals i/o universitaris de menys de 600 llits. En el mateix acte, han guardonat al servei de Pneumologia amb el Benchmarks de l'Àrea de Respiratori, patró que reconeix la millor pràctica i tasca dels nostres centres amb els millors resultats en els indicadors utilitzats i que, aquest any, ha avaluat tres processos molt freqüents: la pneumònia, l'EPOC i la neoplàsia de tràquia, bronquis i pulmó.

Els hospitals de l'estudi TOP obtenen un 20% menys de mortalitat, un 12% menys de complicacions i una estada mitjana d'un 11% menor que la resta de centres participants.

 

En aquesta vuitena edició han participat de forma voluntària 145 centres de tota Espanya, 26 d'ells privats i la resta, 119, del Sistema Nacional de Salut (SNS).

 

En la categoria d'hospitals amb especialitats de referència, els millors situats han estat l'Hospital del Mar i de l'Esperança (Barcelona), Hospital Parc Taulí de Sabadell i Hospital Mútua de Terrasa.

 

En el grup de grans hospitals de referència regional i nacional, encapçalen la llista l'Hospital Universitari de Son Dureta (Palma de Mallorca), Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari Virgen de la Arrixaca de Múrcia i l'Hospital Universitari de Salamanca.

 

Entre els hospitals generals de model "estatutari", és a dir, que provenen de la seguretat social, destaquen l'Hospital Universitari Sant Joan d'Alacant, l'Hospital de Móstoles (Madrid) i l'Hospital Gral. Univ. José María Morales Meseguer (Múrcia).

 

En el grup d'hospitals generals de model "laboral" (consorcis, fundacions...) estan l'Asil de Granollers, el Consorci Sanitari de Terrassa i l'Hospital General de Vic.

 

En el grup dels comarcals grans de model "estatuari" destaquen l'Hospital General Universitario Marina Alta (Alacant) i l'Hospital Santa Bárbara (Ciudad Real). Els hospitals comarcals grans de model "laboral", 13 en total, que ha estat guardonats són l'Hospital Esperit Sant (Barcelona) i la Fundació Salut Empordà de Figueres.

 

En la modalitat d'hospitals comarcals petits de model "estatuari", amb 18 participants, l'Hospital Comarcal de Hellín (Albacete), l'Hospital Comarcal de Laredo (Santander) i l'Hospital de Requena (València) han estat els seleccionats. En la categoria d'hospitals comarcals petits de model "laboral", d'entre un total de 13, els escollits han estat l'Hospital Comarcal de Sant Bernabé (Berga), la Fundación Hopsital de Calahorra (La Rioja) i l'Hospital de Molina a Múrcia.

  

Pel que fa als privats, els millors classificats són Dexeus (Barcelona), Grupo Hospitalario Quirón (València), USP Hospital San José (Madrid) i l'Hospiten Lanzarote.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat