Notícies

15 de novembre de 2007 - Informació general

Més de cinquanta organitzacions ecologistes i socials, entitats sindicals i plataformes cíviques convoquen per avui 15 de novembre a les 20:00 h una apagada de cinc minuts a tot l'Estat

Més de cinquanta organitzacions ecologistes i socials, entitats sindicals i plataformes cíviques convoquen per avui 15 de novembre a les 20:00 h una apagada de cinc minuts a tot l'Estat

Sota el lema "Enfront al canvi climàtic: actua ja" i apaga el llum

Mig centenar d'organitzacions ecologistes i socials, a més dels principals sindicats, han fet una nova crida per apagar el llum i desconnectar tots els aparells elèctrics avui 15 de novembre durant cinc minuts en protesta pels efectes del canvi climàtic. La convocatòria coincideix amb la celebració a València de la reunió mundial del Panel Intergovernamental contra el Canvi Climàtic de les Nacions Unides (IPCC).

L'apagada convocada per avui dijous, 15 de novembre, a les 20:00 h sota el lema "Davant del canvi climàtic: actua ja" vol sensibilitzar l'opinió pública sobre les greus conseqüències de l'escalfament global. Serà la segona que se celebri aquest any al nostre país, després de la convocada el passat 1 de febrer, que va deixar a les fosques monuments emblemàtics com la Sagrada Família de Barcelona, la Puerta de Alcalá de Madrid, la Giralda de Sevilla o l'Alhambra de Granada, entre altres. L'última iniciativa a nivell europeu va tenir lloc a París el 23 d'octubre, on l'emblemàtica Torre Eiffel va apagar milers de bombetes.

 

La finalitat d'aquesta convocatòria és de pressionar a l'administració (local, nacional i internacional) perquè prengui mesures urgents contra el canvi climàtic. Entre els convocants hi ha el GOB, Ecologistes en acció, Greenpeace, WWF/Adena, els sindicats CCOO i UGT. La Generalitat catalana i valenciana s'han sumat a la convocatòria.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat