Notícies

8 de novembre de 2007 - Informació general

"Neurología de la Conducta y Neuropsicología" nou llibre del Dr. Jordi Peña-Casanova

L'obra inclou aportacions actualitzades de 31 professionals de diferents àmbits clínics, universitaris i de recerca

En el nou llibre del Dr. Jordi Peña-Casanova, que porta per títol "Neurología de la Conducta y Neuropsicología", s'introdueixen nous conceptes i enfocaments a partir del ràpid avanç dels coneixements actuals i es realitza un replantejament de moltes afirmacions presents en la literatura especialitzada. Els temes tractats inclouen un ampli ventall, des de les bases biològiques de la conducta, fins la rehabilitació, passant pels àmbits tradicionals com afàsies, apràxies, agnòsies, alèxies, agrafies, trastorns de l'esquema corporal, acalcúlies, amúsies, amnèsies, trastorns executius i demències. L'obra inclou aportacions actualitzades de 31 professionals de diferents àmbits clínics, universitaris i de recerca. Aquestes aportacions constitueixen una fita en el desenvolupament de la neurologia de la conducta i la neuropsicologia, dues cares del mateix problema: les relacions entre el cervell i la conducta, les capacitats cognitives i les emocions. Aquesta relació, en el context de la clínica, té una extraordinària rellevància ja que els pacients cerebrals presenten amb gran freqüència trastorns neuropsicològics. Afàsies, apràxies, amnèsies, trastorns executius, demències, són trastorns que afecten a la vida quotidiana dels malalts i de la seva qualitat.

El Dr. Jordi Peña-Casanova és responsable de la secció de neurologia de la conducta i demències del servei de Neurologia de l'Hospital del Mar, investigador del Programa de Neuropsicofarmacologia de l'IMIM-Hospital del Mar i director del Màster de Neuropsicologia i Neurologia de la Conducta de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En paraules del Dr. Peña al pròleg del llibre: "Muchos conocimientos que parecían establecidos deben ser sometidos a una real perestroika, en el sentido de reconstrucción, de reorganización, y de cambio de convicciones. En inglés, esta idea aparece inadecuadamente bajo el término de deconstrucción. Las aportaciones de la neurobiología molecular, la genética, la farmacología, las ciencias cognitivas, las técnicas de neuroimagen, y la psicolingüística, por citar algunas de la ciencias que interaccionan con el quehacer clínico, implican cambios en enfoques conceptuales y metodológicos".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat