Notícies

21 d'octubre de 2020 - Informació general

El Congreso Nacional de Enfermería de Salud Mental premia un treball de l’Hospital del Mar

El Congreso Nacional de Enfermería de Salud Mental premia un treball de l’Hospital del Mar

Es tracta d'un projecte liderat per la infermera de salut mental Gemma Cardó Vila. S'hi ha analitzat l'acceptació incondicional en el context de la relació terapèutica, el fet d'acceptar sense condicions i sense jutjar el pacient.

El treball Significado de la aceptación incondicional en el contexto de la relación terapéutica en la enfermería de salud mental, liderat per Gemma Cardó, infermera de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar (INAD), ha rebut el premi com a millor pòster al XXXVII Congreso Nacional de Enfermería de Salud Mental y 3ª Conferencia Internacional de Enfermería de Salud Mental, celebrat del 7 al 10 d'octubre en format virtual.

Gemma_Cardó

Gemma Cardó

El treball ha analitzat l'acceptació incondicional, un procés en el qual el professional d'infermeria accepta sense jutjar el pacient amb una patologia mental. Un element bàsic en la relació terapèutica entre infermera i pacient. A l'estudi, que forma part del projecte de recerca, L'Acceptació incondicional de la persona amb problemes de salut mental per part de la infermera: Explorant el seu significat en el procés de la Relació Terapèutica, es va formar un grup de discussió amb 8 professionals d'infermeria i 4 pacients de salut mental. Les dues parts van coincidir en la necessitat de l'absència de prejudicis per a l'èxit de la relació terapèutica i la necessitat de confiança entre totes les parts.

El treball ha comptat també amb la participació d'Andrea Aznar, Teresa Vives, Juan Manuel Leyva i Antonio Rafael Moreno.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat