Agenda

27 d'octubre de 2006 - Jornades i Cursos

Màster en Fisiopatologia i Tractament del Dolor

Càtedra d'Investigació i Docència en dolor UAB-IMAS-MENARINI

El Màster és l'activitat principal de formació que desenvoluparà la Càtedra d'Investigació i Docència en dolor UAB-IMAS-MENARINI, que es va constituir el passat mes de juliol de 2005, amb la signatura del conveni entre les entitats.

Els 30 alumnes inscrits, llicenciats en Medicina i Cirurgia amb títol d'especialista i residents MIR d'últim any, seguiran el programa de mòduls independents presencials i a distància, que proporcionen crèdits universitaris i de formació mèdica continuada durant dos anys.

 

Direcció i professors d'alt nivell

 

La professora Margarita Puig, directora de la Càtedra y el Màster, ha dedicat la seva carrera professional a la Investigació del dolor al nostre país i també als Estats Units. És Catedràtic de Farmacologia i Professor Titular d'Anestesiologia de la UAB, Hospital del Mar, a més de Professor Adjunt d'Anestesiologia del New York University Medical Center dels Estats Units.

 

Aquest primer mòdul del Màster, comptarà amb la participació de professorat internacional d'alt nivell. Entre ells, destaquen el professor de Farmacologia (medicina) de la Universitat de Santiago de Xile, Hugo Miranda, que investiga el tractament del dolor en models animals, i el professor Henry McQuay, un dels pares mundials de la Medicina Basada en la Evidencia. El professor McQuay, codirigeix la prestigiosa revista Bandolier, que té com a objectiu proporcionar informació basada en l'evidència en un format senzill i útil sobre les intervencions terapèutiques eficaces en l'home.

 

Entorn educatiu innovador

 

Els alumnes del Màster utilitzen un entorn educatiu innovador, a través de l'aprenentatge basat en problemes (PBL), un mètode d'ensenyament a través del qual els estudiants aprenen a resoldre problemes reals o simulats. A més, s'ha creat un entorn d'aprenentatge virtual (EVA), accessible des de la web www.catedradolor.uab.es, a través del qual els alumnes poden accedir a informació complementària de tots els mòduls del Màster, participar en discussions i compartir informació, entre d'altres opcions.

 

Estructura modular

 

El programa del Màster és modular i consta d'un total de 50 crèdits (500 hores lectives). Els alumnes han d'aprovar vuit mòduls presencials, dos cursos en línia, realitzar un treball d'investigació original i un període de pràctiques d'un mes. Els 50 crèdits s'aconseguiran durant un període de dos anys. Als alumnes que tinguin el títol de Màster, se'ls facilitarà la possibilitat de continuar amb els estudis de Doctorat.

 

L'ensenyament a l'aula (teòric i pràctic), estarà complementat amb pràctiques en Unitats del Dolor/Laboratori i en qualsevol moment els recursos docents s'adaptaran a les necessitats individuals de l'alumne.

 

Inici del Màster en Fisiopatologia i Tractament del Dolor

 

Dies: Divendres i dissabte, 24 i 25 de març

Lloc: Barcelona. UAB Casa Convalescència. C/Sant Antoni Maria Claret, 171 (cantonada Sant Quintí)

Hora: el Màster comença el divendres a les 9:00, amb la presentació de la Prof. Margarita Puig, director del Màster, i de la doctora María Dolores Ferrer, director associat del Màster.

Possibles entrevistes: Per a realitzar entrevistes presencials i/o telefòniques amb la direcció del Màster o bé amb professors convidats, consulteu prèviament amb el contacte de premsa del Màster (Montse Carrasco. Comunicació Grup Menarini Espanya. Telfs. 93 462 88 00 /     650 218 509. e-mail: mcarrasco@menarini.es)

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat