Agenda

16 de novembre de 2006 a les 13 hores - Actes

Acte d'Homenatge al Dr. Jordi Sans-Sabrafen

Anterior Cap del Servei d'Hematologia de l'Hospital del Mar

El proper 16 de novembre a les 13 hores es retrà homenatge al Dr. Jordi Sans - Sabrafen a la Sala Josep Marull de l'Hospital del Mar. En l'acte, el Dr. Carles Besses, presentarà la 5ª Edició del Llibre d'Hematologia Clínica, la Dra. Soledad Woessner farà una breu història personal del Dr. Jordi Sans - Sabrafen i el Dr. Evarist Feliu, Cap del Departament d'Oncologia i Hematologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol, durà a terme la conferència "Paper actual dels llibres de medicina en la societat científica".

El Dr. Jordi Sans i Sabrafen (1933-2004), prestigiós internista i hematòleg, es va formar en la famosa càtedra del Professor Agustí Pedro i Pons i a l'Escola d'Hematologia "Farreras Valentí" de la Universitat de Barcelona. Ja des del seu període juvenil d'alumne intern va manifestar una especial dedicació i interès per l'hematologia, que va exercir amb la màxima competència com a cap del Servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital de la Creu Roja de Barcelona i, en els darrers anys, com a cap del Servei d'Hematologia de l'Hospital del Mar.

 

Treballador infatigable va tenir temps d'atendre nombrosos pacients i d'exercir una gran activitat científica i docent publicant diversos llibres, un dels quals, Hematologia Clínica (5a ed.), es presenta en aquest acte. La seva gran facilitat per a l'expressió verbal el va convertir en un conferenciant prolífic i molt sol·licitat; tasca tan ingent va merèixer el reconeixement de la societat civil i acadèmica, concedint-li la Creu de Sant Jordi i la presidència de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. La seva gran passió per Catalunya i profund coneixement de la llengua catalana li van valer el nomenament de membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans. En l'àmbit humà era una persona optimista, alegre, comprensiva, un gran amic dels seus amics, gran amant de la naturalesa i de totes les expressions de l'art així com un espòs i pare entranyable.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat