Agenda

Del 17 al 20 de juliol de 2004 - Actes

El cervell social: biologia dels conflictes i la cooperació

Diàlegs del Fòrum

L'IMAS a través del seu Institut d'Atenció Psiquiàtrica (IAPS) estarà present com a Entitats Participants en el Diàleg "El cervell social: biologia dels conflictes i la cooperació" , que tindrà lloc dels dies 17 al 20 de juliol dins del bloc temàtic Llibertat, seguretat i pau.

 

L'amfitrió d'aquest Diàleg és el Sr. Joan Clos, Alcalde de Barcelona i la direcció del Diàleg és a càrrec del Dr. Óscar Vilarroya, de l'Institut d'Atenció Psiquiàtrica (IAPS). Al Comitè de programa hi participa també el Dr. Antoni Bulbena, director de l'IAPS.

 

Aquest Diàleg incorpora de forma innovadora la vessant de la biologia contemporània a l'anàlisi de les accions polítiques i socials, integrant els nous descobriments sobre els mecanismes neurobiològics, genètics o maduratius al pensament sociopolític actual. Científics, polítics i pensadors es reuneixen per a valorar noves estratègies d'intervenció política sobre les bases biològiques de la conducta social.

 

Podem educar per ser solidaris? Com s'aprenen els valors socials a cada cultura? És ètic el nostre cervell? On rau el pensament moral de cada individu? Som egoistes o cooperadors de mena? Finalment, la sessió de clausura, amb la ponència marc del director del Diàleg, Dr. Óscar Vilarroya, debatrà el paper de la ciència per obrir camins cap a la convivència i un humanisme científic. El diàleg comportarà activitats paral·leles molt participatives, com ara Tallers de pedagogia de conductes, on el públic podrà participar en activitats i jocs col·lectius per a aprendre i comprendre valors i també podrà participar en la simulació per ordinador de comunitats artificials, per a fer una immersió en dinàmiques de cooperació i conflicte.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat