Agenda

Del 5 al 9 de juny de 2004 - Actes

"Salut i Desenvolupament: Reptes per al segle XXI"

Diàlegs del Fòrum

L'IMAS està present a diferents nivells al Fòrum de les Cultures Barcelona 2004: des de la participació com a entitat col·laboradora i responsable de la cobertura sanitària fins a la organització del Diàleg Salut i Desenvolupament: reptes per al segle XXI, la direcció del diàleg sobre el Cervell Social o també amb l'afinitat de continguts de la I Jornada sobre mediació intercultural.

 

L'IMAS i la Fundació IMIM són entitats col·laboradores del Diàleg que tindrà lloc del 5 al 9 de juny, dins del Fòrum de les cultures Barcelona 2004, al Centre de Convencions internacional, i que duu per títol "Salut i desenvolupament: reptes per al segle XXI". Pertany al bloc temàtic de Ciència, coneixement i desenvolupament i hi participaran les màximes personalitats de l'àmbit de la salut al món.

 

El President del diàleg és el Dr. Pascoal Mocumbi, Primer Ministre de Moçambic i Expert en Salut Internacional. El Director d'aquest Diàleg és el Professor Jordi Camí, director de l'IMIM. La salut com a dret humà, l'increment de les desigualtats en salut, les polítiques sanitàries nacionals i internacionals i el paper de la salut com a element clau en l'encontre entre cultures seran alguns dels temes que s'exposaran durant els dies d'aquest Diàleg, que pretén intercanviar experiències, analitzar propostes i actuacions i finalment assumir compromisos per a pal·liar algunes de les situacions de desequilibri en salut mundial.

 

La Jornada de benvinguda, el dia 5 de juny, estarà moderada pel Professor Camí, qui també moderarà la sessió plenària del dia 6 de juny, al voltant de les Intervencions en matèria de salut. Durant aquesta jornada, el Dr. Jordi Varela, Gerent de l'IMAS moderarà la taula al voltant de les intervencions essencials en matèria de salut, on també participarà com a Relator el Dr. Oriol Vall, cap del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar, en el tema "Qui parla per boca dels infants i els adolescents i la seva salut en els governs nacionals dels diversos països?" Durant aquest Diàleg participaran 45 ponents de 17 països, entre ells 10 països africans. També participarà el Professor Sydney Brenner, Premi Nobel de Medicina 2002 i entitats lligades a la recerca d'èlit, com ara el Hastings Center de Nova York, la London School of Hygiene and Tropical Medicine, l'Institut Molecular Science de Berkeley, l'Institut Karolinska de Suècia o la Universitat de Durba, a Sud-Àfrica. Hi participen tanmateix representants de ONGs lligades al món de la salut com Metges sense Fronteres, Intermón Oxfam, ICRC o ACSUR-Las Segovias. Si desitgeu inscriure-us en aquest Diàleg podeu descarregar el formulari d'inscripció a la nostra web, al www.imasbcn.org.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat