Agenda

Del 20 al 24 de novembre de 2006 - Jornades i Cursos

VII Curso sobre Epidemiología de la Infección Hospitalaria

Métodos de Investigación de la infección hospitalaria

El curs tindrà lloc del 20 al 24 de novembre de 2006 a la cinquena planta de la Torre Mapfre i la seva durada és de 22 hores. Està dirigit a totes aquelles persones que es responsabilitzen o participen de forma activa en la vigilància epidemiològica de la infecció hospitalària ja sigui a través de la Comissió d'Infeccions, de Programes de Control de les Infeccions o de Serveis d'Enfermetats Infeccioses o de Medicina Preventiva.

El curs està dirigit per la Sra. Teresa Pi-Sunyer, Coordinadora del Programa d'Infeccions de l'IMAS, i està coordinat pel Dr. José Mª Garcés, Cap de Secció de Medicina Interna i Infeccioses de l'IMAS i pel Dr. Santiago Grau, Cap de Secció de Farmàcia de l'IMAS. El curs té sis objectius generals:

  1. Revisar els conceptes bàsics del disseny i interpretació de resultats dels sistemes de vigilància des de la perspectiva de los CDC.
  2. Revisar diferents estratègies de vigliància epidemiològica de la infecció hospitalària i la seva eficàcia com eina per al control i la prevenció d'infeccions.
  3. Crear un fòrum de discussió constructiu on els alumnes puguin presentar problemes i projectes en relació al/s sistemes  de vigilància en els seus hospitals.
  4. Aprofundir en les diferents etapes de la investigació epidemiològica d'un brot epidèmic des de la seva concepció fins la comunicació científica de resultats.
  5. Exposar-se al procés de presa de decisions durant el curs d'una investigació d'un brot utilitzant exercicis de taula pràctics dissenyats en base a brots reals.
  6. Crear un fons de discussió on presentar estudis de brots i/o comunicacions orals, recents o futures, per a la seva avaluació crítics. 

Els curs està dividit en dues parts:

  • A la primera part (del 20 al 22 de novembre) és parlarà sobre els sistemes de vigilància de la infecció hospitalària.
  • A la segona part (del 22 al 24 de novembre) es tractarà com desenvolupar una investigació epidemiològica d'un brot hospitalari.

A continuació podeu consultar els programes dels cursos.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat