Agenda

15 de juny de 2004 - Actes

Acte de presentació de la implementació dels projectes: Estació de Treball Mèdic (ETM) i Estació de Treball d'Infermeria (ETI)

L'IMAS inicia el que serà una veritable revolució en el camp dels sistemes d'atenció i de documentació sanitària: la implementació de les Estacions de Treball Mèdic (ETM) i d'Infermeria (ETI).

 

És el primer cop a la ciutat de Barcelona en què una institució sanitària que funciona amb la història clínica tradicional en paper, fa el salt a un nou sistema en format digital, més àgil i pensat per respondre a les necessitats dels seus usuaris. L'ordinador portàtil serà la nova eina que els professionals de L'IMAS utilitzaran per fer tot un seguit d'importants tasques: passar visita, demanar proves, consultar dades o preparar informes del pacient. D'aquesta manera s'evitarà la duplicació d'informacions i la circulació de papers.

 

Aquest sistema suposarà un guany qualitatiu, s'optimitzaran els canals d'informació i s'augmentaran l'eficàcia, la immediatesa i la seguretat.

 

Explicació tècnica

El projecte es desenvolupa a partir de la utilització de ordinadors estacionaris i de portàtils connectats via wifi a un punt d'accés. Aquesta tecnologia permet la utilització de l'ordinador amb completa llibertat dins tot el recinte hospitalari. La informació es tramet via fibra òptica a l'ordinador central del servei informàtic de l'IMAS situat a l'Hospital del Mar.

 

La navegació de les noves ETM i ETI es fa amb tecnologia web i només requereix un explorador per a funcionar. La navegació és ràpida, en menys de tres clics es pot canviar d'acció, i immediata, ja que té un temps de resposta inferior als tres segons. Qualsevol modificació que realitzi l'usuari és incorporada a l'historia clínica en temps real i pot ser consultada per un altre usuari que hi tingui accés.

 

Si bé és cert que com a tot nou sistema implica un període de formació i de dualitat i convivència amb el sistema tradicional, el professional es troba de seguida còmode amb un sistema altament intuïtiu amb una interfície amigable, on la introducció de dades es simplifica, perquè mai s'ha d'introduir dos cops la mateixa informació. Situació actual Durant el 2004 i 2005, la totalitat de l'hospital de l'Esperança passarà a funcionar amb aquest nou sistema.

 

Aquesta implantació ha suposat una inversió important en nous equipaments informàtics per tal de garantir la màxima seguretat del sistema. Està previst que l'ETM i l'ETI passin a funcionar a la resta de centres de l'IMAS, com l'Hospital del Mar, l'Institut Psiquiàtric i el Centre Fòrum de l'hospital del Mar, de forma progressiva. Conclusions: La voluntat de l'IMAS amb la implantació d'aquest nou sistema és seguir el procés assistencial del malalt amb la incorporació de la feina de tots els professionals que l'atenen.

 

La seguretat , la immediatesa i l'optimització dels recursos en són, al capdavall, les seves principals aportacions.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat