Agenda

6 d'abril de 2006 - Actes

Presentació del llibre "El perímetro del congreso"

Autor: Dr. Antoni Sitges i Serra

El proper 6 d'abril a les 19:00 hores tindrà lloc la presentació del llibre "El perímetro del congreso" escrit pel Dr. Antoni Sitges i Serra, Cap del Departament del Servei de Cirurgia General de l'Hospital del Mar. L'acte tindrà lloc a la Sala Josep Marull i hi participaran el Dr. Antoni Bulbena, director de l'IAPS, el Sr. Vladimir de Semir, del Comissionat per a la Ciència de l'Ajuntament i Milagros Pérez Oliva, cap de redacció del diari EL PAÍS.

El llibre publicat per l'Editorial Milenio, recull una sèrie de relats de format divers (contes, aforismes, poesies, instantànies quasi periodístiques) on el tema central és el congrés mèdic i el marc del qual és la situació de la Medicina en les nostres societats del benestar tant en els seus aspectes sanitaris com culturals.

 

L'autor fa una crítica a la mercantilització dels congressos i de la Medicina i utilitza anècdotes congressuals per denunciar els defectes més greus del nostre sistema sanitari i de la ciència biomèdica tal com es practica en molts entorns: despreocupació per l'ensenyança, interès per la promoció en si mateixa, apreciació inflacionària dels curricula basats en la "investigació", etc.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat