Agenda

31 de maig de 2011 - Actes

Dia Mundial sense Tabac

Continuem promovent la salut de la població i dels notres professionals

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, la Comissió Hospitals Sense Fum del PSMAR organitza el 31 de maig un conjunt d'activitats en els diferents centres amb un doble objectiu, promoure la deshabituació entre els/les professionals i la ciutadania i garantir un ple compliment de la llei 42/2010.

Volem aprofitar un dia com aquest per a obsequiar 2 treballadors que han aconseguit allunyar-se dels fums del tabac. Gràcies a la col·laboració de Pfizer, podrem retornant-los l'import que en el seu moment van assumir per a costejar-se el tractament. A tots aquells que heu aconseguit aquest gran repte sense cap tipus de tractament i que porteu 1 o 1 any i mig sense fumar, volem engrescar-vos a què envieu un correu electrònic a hsensefum@parcdesalutmar.cat explicant com ho vau fer, els vostres consells, els trucs, ... allò que vau fer per aconseguir-ho. Volem publicar a la Intranet la vostra experiència i recomanacions per ajudar i animar a aquells companys que volen deshabituar-se.

Amb l'objectiu de conscienciar la gent sobre els greus perjudicis que comporta el tabac, també s'instal·larà un espai informatiu i de divulgació a les recepcions dels diferents centres. Es proporcionarà informació sobre els beneficis de no fumar i s'oferirà, amb l'ajuda dels nostres professionals, la possibilitat de realitzar espirometries.

S'informarà sobre el Programa de Tractament del Tabac (PTT), oferint als/les professionals a iniciar-lo adreçant-se al servei de Salut Laboral. Aquest Programa funciona des de juliol de 2009 i ja s'han atès un total de 132 persones i assolit un índex d’èxit del 73%. Si us hi adreceu, us atendran un metge i infermer amb experiència i formació específica en el tractament i deshabituació del tabac.

Aprofitem per informar-vos de diferents aspectes i decisions que s'han elaborat i assumit per a donar compliment a la nova llei 42/2010:

  • Elaboració protocol distribució de pegats de nicotina entre pacients hospitalitzats en l'àrea de Psiquiatria
  • Elaboració protocol incompliment prohibició de fumar i detecció de pacients i acompanyants que ho incompleixen.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat